Αποφυλακίζεται χωρίς εγγύηση η Βίκυ Σταμάτη λόγω capital controls - iefimerida.gr

Αποφυλακίζεται χωρίς εγγύηση η Βίκυ Σταμάτη λόγω capital controls

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα capital controls γλίτωσαν τη Βίκυ Σταμάτη, αφού οι συνήγοροί της πάτησαν πάνω στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία αναστέλλονται οι ποινές των εγγυοδοσιών.

Eτσι, μόλις η Βίκυ Σταμάτη βρει το διαβατήριό της, προκειμένου να το παραδώσει, θα δει την πόρτα της ελευθερίας ακόμη και σήμερα.

Σημειώνεται ότι χθες το δικαστήριο έκανε δεκτή την έβδομη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντάς της, όμως, σκληρούς περιοριστικούς όρους και εγγύηση αρχικά 70.000 ευρώ.

Οι συνήγοροί της, λέγοντας ότι η κυρία Σταμάτη δεν έχει «δεκάρα τσακιστή», ζήτησαν να μειωθεί το ποσό της εγγύησης και έτσι το δικαστήριο κατέβασε το ποσό στις 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, παρότι η απόφαση για την αποφυλάκιση της συζύγου του πρώην υπουργού ελήφθη χθες, έμεινε για μια ακόμη βραδιά στη φυλακή, καθώς το ποσό δεν είχε συγκεντρωθεί.

Τελικά, η κυρία Σταμάτη θα δει την πόρτα της εξόδου από τη φυλακή χάρη στο παραθυράκι πάνω στο οποίο «πάτησαν» οι συνήγοροί της.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να παραδώσει το διαβατήριό της, όπως της επιβλήθηκε με τους περιοριστικούς όρους (επιπλέον, της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ της επιβλήθηκε η υποχρέωση να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ