Οι άστεγοι της Αθήνας μας κοιτούν στα μάτια -Μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής - iefimerida.gr

Οι άστεγοι της Αθήνας μας κοιτούν στα μάτια -Μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία σειρά πορτρέτων που αποτυπώνουν μια πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας, εκθέτει η Ζάννα Αρτέμη με τίτλο «200», που όπως σημειώνει είναι οι μοίρες του οπτικού πεδίου του ανθρώπου.

Η καλλιτέχνης ζωγραφίζει άστεγους συνανθρώπους μας, που μας κοιτάνε στα μάτια με ευθύτητα. «Είναι μια αυθόρμητη δική μου κίνηση επηρεασμένη από προσωπικές εμπειρίες, καθώς ζω στο κέντρο της πόλης και οι άστεγοι και οι ταλαιπωρημένες ψυχές βρίσκονται γύρω μου. Η πολιτεία κάνει δράσεις αλλά αισθάνομαι ότι αυτό δεν είναι αρκετό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ζωγράφος Ζάννα Αρτέμη, που με αφορμή το βιβλίο του Χρήστου Χρυσόπουλου, «Φακός στο στόμα», το οποίο αναφέρεται στην περιπλάνηση ενός άστεγου στην Αθήνα, αποφάσισε να εκθέσει τα πρόσωπα αυτά που μας κοιτούν στα μάτια, επιδιώκοντας έναν διάλογο μεταξύ των έργων και των επισκεπτών.

«Το παράπονό μου είναι ότι συνηθίζουμε σε κάτι άσχημο και το θεωρούμε δεδομένο. Πρέπει να αφυπνιστούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινωνική συνείδηση. Ο καθένας μπορεί να κάνει πράγματα. Και δεν χρειάζονται πάντα χρήματα, μπορεί ένας καλλιτέχνης να κάνει κάτι με την τέχνη του, ένας δημοσιογράφος να γράψει, μια νοικοκυρά να μαγειρέψει ένα φαγάκι και να το προσφέρει κ.λπ. Καλώ τον κόσμο που θα έρθει στην έκθεση να αφυπνιστεί. Ξέρετε η τέχνη δεν λύνει προβλήματα όπως η πολιτική, όμως θέτει θέματα και οι άστεγοι είναι ένα θέμα που υπάρχει. Ας μην κλείνουμε τα μάτια επειδή υπάρχει από καιρό και το έχουμε συνηθίσει» συμπλήρωσε η καλλιτέχνης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Οκτωβρίου έως την 1 Νοεμβρίου στο Black Duck Multiplarte. Καθημερινές και Σαβ. 11:00- 22:00, Κυρ.19:00 -22:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ