Η γερμανική Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον πίνακα ενός Ελληνα καλλιτέχνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γερμανική Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον πίνακα ενός Ελληνα καλλιτέχνη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μαίνεται και χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά φτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής, ο ζωγράφος Στέλιος Φαϊτάκης φιλοτέχνησε έναν πίνακα για την προσφυγική κρίση, με τίτλο «The New Wave» («Το Νέο Κύμα»).

Η γερμανική  Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον πίνακα ενός Ελληνα καλλιτέχνη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

The new wave

Mαζί με την γκαλερί The Breeder δημιούργησαν στη συνέχεια ένα πολλαπλό έργο , το “The New Wave, 2015, inkjet. Πρόκειται για μια εκτύπωση σε αρχειακό ματ χαρτί, 27x20 cm η οποιά διατίθεται σε 250 αντίτυπα, υπογεγραμμένα απο τον καλλιτέχνη.Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό, για την περίθαλψη των Σύριων προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στο νησί της Χίου.

Η τέχνη του Φαϊτάκη είναι επηρεασμένη από τη μεξικάνικη τοιχογραφία , τη βυζαντινή θρησκευτική εικονογραφία και την ιαπωνική τέχνη μεταξύ άλλων και συζητιέται διεθνώς. Ο Στέλιος Φαϊτάκης ξεκίνησε ως graffiti artist, σχεδιάζοντας αγίους που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες κ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο συνειδητοποιημένους και πολιτικά σκεπτόμενους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς μας.

Το «The New Wave» αναμένεται να γίνει το εξώφυλλο του τεύχους 46 (Νοεμβρίου) του περιοδικού της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Άλλα έργα του καλλιτέχνη

Η γερμανική  Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον πίνακα ενός Ελληνα καλλιτέχνη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η γερμανική  Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον πίνακα ενός Ελληνα καλλιτέχνη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Imposition Symphony

Εικόνες από http://thebreedersystem.com/artists/stelios-faitakis-artist-page/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ