Επιτροπή Σοφών: Σενάριο μείωσης συντάξεων λόγω του ποσοστού αναπλήρωσης - iefimerida.gr

Επιτροπή Σοφών: Σενάριο μείωσης συντάξεων λόγω του ποσοστού αναπλήρωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενιαίους κανόνες για παλιούς και νέους ασφαλισμένους, αλλαγή που θα φέρει όμως ένα μειωμένο κοινό ποσοστό αναπλήρωσης για όλους τους συνταξιούχους και συνεπώς έμμεση περικοπή των συντάξεων μελετά η Επιτροπή Σοφών.

Εάν ένας ασφαλισμένος που άρχισε να εργάζεται πριν 1993 και έχει 40 έτη ασφάλισης έχει ποσοστό αναπλήρωσης – δηλαδή ποσοστό μισθού που μετατρέπεται σε σύνταξη – της τάξης του 82%, ενώ για εργαζόμενους που μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά το 1993 το ποσοστό πέφτει στο 80%, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σε περίπτωση εφαρμογής του πορίσματος της επιτροπής για ενιαίους κανόνες και αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης, το ποσοστό θα πέσει στο 70%.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που σήμερα παίρνει 1000 ευρώ θα χάσει 60 ευρώ με αποτέλεσμα η σύνταξή του να πέσει στα 940 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συντάξεις ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ