Στη Βουλή ο Τζιτζικώστας για τη συνάντηση των 4 - Τι δήλωσε για την εκλογή προέδρου [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη Βουλή ο Τζιτζικώστας για τη συνάντηση των 4 - Τι δήλωσε για την εκλογή προέδρου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από αρκετό καιρό, ο Απόστολος Τζιτζικώστας μπήκε ξανά στο κτίριο της βουλής.

Στη Βουλή ο Τζιτζικώστας για τη συνάντηση των 4 - Τι δήλωσε για την εκλογή προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στη Βουλή ο Τζιτζικώστας για τη συνάντηση των 4 - Τι δήλωσε για την εκλογή προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στη Βουλή ο Τζιτζικώστας για τη συνάντηση των 4 - Τι δήλωσε για την εκλογή προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Περίπου στις 5 μ.μ., βρέθηκε εκεί, για τη συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μπαίνοντας στο κτίριο του κοινοβουλίου, ευδιάθετος, ο κ. Τζιτζικώστας χαιρέτισε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που βρίσκονταν εκεί.





Λίγο νωρίτερα, είχε δημοσιοποιήσει τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στη συνάντηση, απορρίπτοντας τη συζήτηση για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών, καθώς δήλωσε ότι αυτές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων.

Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας υπενθύμισε πως «ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τις εθνικές εκλογές, έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, από τη βάση της παράταξής» και -όπως λέει- με αυτή την απόφαση κατέθεσε και την υποψηφιότητά του.

Όπως λέει, «η εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας», και «οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας».

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει πως «η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέα Δημοκρατία δε αποτελεί κίνδυνο», αντιθέτως όπως λέει, κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένηνη στο χθες.

«Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της»καταλήγει ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απόστολος Τζιτζικώστας ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ