Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Ψάχνει να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης - iefimerida.gr

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Ψάχνει να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά από επτά αιτήσεις που υπέβαλε στο δικαστήριο και 3,5 χρόνια κράτησης για την εμπλοκή της στις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ποινή που της είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 12 ετών, με τη σύζυγο του πρώην υπουργού να δηλώνει αθώα και να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Το δικαστήριο πριν από λίγο αποφάσισε την αποφυλάκισή της υπό όρους, αλλά και την καταβολή εγγυοδοσίας αρχικά 70.000 ευρώ, τα οποία όμως -όπως δήλωσαν οι συνήγοροί της- δεν υπάρχουν. «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Στο άκουσμα της εγγυοδοσίας η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε. Φωνάζοντας «όχι, όχι άλλη φυλακή» αποχώρησε από την αίθουσα. Οι συνήγοροί της επανήλθαν ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας, με τους δικαστές να αποφασίζουν την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλαν στην κυρία Σταμάτη τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της αφαίρεσης διαβατηρίου και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι ζήτησαν το δικαστήριο να δώσει μια προθεσμία τριών μηνών για να μπορέσει η Βίκυ Σταμάτη να συγκεντρώσει τα χρήματα, ωστόσο, όπως είπε ο εκ των συνηγόρων τη, Γιάννης Παγορόπουλος στο iefimerida.gr το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Ψάχνει να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης | iefimerida.gr 0
Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Ψάχνει να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης | iefimerida.gr 1
Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Ψάχνει να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης | iefimerida.gr 2
Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Ψάχνει να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης | iefimerida.gr 3
Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Ψάχνει να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης | iefimerida.gr 4

Εικόνες: (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ