Μέρκελ: «Θέλουμε όλες τις χώρες στο ευρώ» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Θέλουμε όλες τις χώρες στο ευρώ»

Ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφές μήνυμα, ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη υπερχρεωμένων χωρών, όπως η Ελλάδα, έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ, κρούοντας όμως τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως εάν απορριφθούν οι αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες μπορεί να καταστραφεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρώπης να δράσει.

Η Καγκελάριος πρόσθεσε πως η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση, διαφορετικά ο κόσμος «δεν θα πιστέψει την αποφασιστικότητά μας να προστατέψουμε το ευρώ». Πυλώνας της ενοποιημένης πολιτικής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, θα είναι μία μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή επιτήρηση των εθνικών προϋπολογισμών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η αλληλεγγύη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι εξίσου σημαντικό ζήτημα, με την Ελλάδα όμως να αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση που απαιτεί τη συνδρομή και των ιδιωτών για την επαρκή επίλυση του προβλήματος.

«Θέλουμε την Ευρώπη και το ευρώ με όλες τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ