Ακριβαίνουν τα εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία -Αναλυτικά πόσο θα κοστίζουν - iefimerida.gr

Ακριβαίνουν τα εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία -Αναλυτικά πόσο θα κοστίζουν

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένες θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2016 οι τιμές εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μετά από τη σχετική έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ετσι, πλέον για την Ακρόπολη το εισιτήριο πλέον φτάνει στα 20 ευρώ (10 μειωμένο), από 12 ευρώ (6 μειωμένο) που ήταν, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το εισιτήριο ανεβαίνει στα 15 ευρώ και 8 το μειωμένο (από 6 και 3 ευρώ αντίστοιχα). Για να μπει κανείς στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών θα καταβάλει 12 ευρώ- από 8- κάτι που θα ισχύει και για τον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Ιερού Ασκληπιείου Επιδαύρου (από 6 ευρώ). Για τα μουσεία, η πρώτη κατηγορία αφορά τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, δηλαδή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στα οποία η τιμή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 το μειωμένο), από 7 που είναι στο πρώτο και 6 στο δεύτερο σήμερα (3 το μειωμένο).

Αυτές οι τιμές θα ισχύουν μόνο για τη θερινή περίοδο- από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο- ενώ το εισιτήριο θα είναι μειωμένο κατά 50% τους χειμερινούς μήνες. Η δωρεάν είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα για τους χειμερινούς μήνες θα παραμείνει σε ισχύ.

Οι νέες τιμές για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσεία αρχαιολογικοί χώροι τιμές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ