Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε «Ιερό πόλεμο» ενάντια σε Ρωσία και ΗΠΑ - iefimerida.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε «Ιερό πόλεμο» ενάντια σε Ρωσία και ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ξεκινήσουν «ιερό πόλεμο» κόντρα στους Ρώσους και τους Αμερικανούς κάλεσε τους μουσουλμάνους το Ισλαμικό Κράτος.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα, που διανεμήθηκε την Τρίτη, η τρομοκρατική οργάνωση καλεί τους μουσουλμάνους νέους, όπου κι αν βρίσκονται «να ξεκινήσουν τζιχάντ ενάντια σε Ρώσους και Αμερικανούς», για τον «πόλεμο των σταυροφόρων τους ενάντια στους μουσουλμάνους».

Αυτό το μήνυμα, από τον εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτος, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, είναι η απάντηση των τζιχαντιστών στις ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές που κάνουν ΗΠΑ και Ρωσία, στη Συρία, με στόχο τους θέσεις της οργάνωσης. Ομως, η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι κατά κύριο λόγο χτυπάει άλλες ομάδες ανταρτών, ανάμεσά τους και εκείνες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό κράτος, μία κατηγορία την οποία απορρίπτει η Μόσχα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ κάνουν αεροπορικές επιχειρήσεις και στο Ιράκ, όπως και η Ρωσία και εκεί όμως ανεξάρτητα.

Το ηχογραφημένο μήνυμα επίσης επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Μουτάζ Κουράσι, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, αλλά σε αυτό δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά για τον ηγέτη του Ισλαμικού κράτους, Αμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, του οποίου η υγεία και το μέρος που βρίσκεται έγιναν αντικείμενο υποθέσεων πριν από μερικές ημέρες, όταν ένα κομβόι των τζιχαντιστών χτυπήθηκε στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ