Χουλιαράκης: Με τη συμφωνία πετύχαμε πρακτικά ελάφρυνση του χρέους - iefimerida.gr

Χουλιαράκης: Με τη συμφωνία πετύχαμε πρακτικά ελάφρυνση του χρέους

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόνο αισιοδοξίας επιχείρησε να δώσει ο Γιώργος Χουλιαράκης, κλείνοντας τη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία θα είναι ηπιότερη από ό,τι προβλέπεται και θα καταγράφεται στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο.

Επικαλούμενος τα οικονομικά στοιχεία Αυγούστου-Οκτωβρίου ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι δείχνουν ότι η ύφεση θα είναι χαμηλότερη από τις αρχικές προβλέψεις αλλά και από τις εκτιμήσεις που αποτυπώνονται στην νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Παράλληλα, έσπευσε να ισχυριστεί ότι με την συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο «πρακτικά προκαλείται αναδιάρθρωση του χρέους» μέσω της αναχρηματοδότησής του με χαμηλότερα επιτόκια και επιμήκυνση πληρωμών.

Απαντώντας στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μιλά για νέες δανειακές υποχρεώσεις της τάξης άνω των 60 δισ.ευρώ επί της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε:

«Το ποσό των 25 δισ. ευρώ που καταγράφονταν ως δανειακές ανάγκες τον Ιανουάριο του 2015 βασιζόταν στην υπόθεση των αυξημένων πλεονασμάτων και στο ότι ένα μεγάλο μέρος του εθνικού πλούτου -ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ- θα ιδιωτικοποιούταν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιωργος Χουλιαράκης ύφεση χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ