Καραμούζης: Άρση των capital controls έως τον προσεχή Μάρτιο - iefimerida.gr

Καραμούζης: Άρση των capital controls έως τον προσεχή Μάρτιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεπεισμένος ότι η άρση των capital controls στην Ελλάδα θα διενεργηθεί ταχύτερα από ότι συνέβη στην Κύπρο εφόσον κυβέρνηση και αρχές κάνουν όσα απαιτούνται δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης ενώ εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από ιδιώτες επενδυτές.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Grant Thorton ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι αποτελεί κρίσιμο σημείο για τις κυβερνητικές προτεραιότητες η πλήρης άρση των capital controls το αργότερο έως το τέλος του α' τριμήνου του 2016.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eurobank, η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος λόγω της μικρότερης μόχλευσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος κατά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, την προετοιμασία που υπήρξε από πλευράς ελληνικών επιχειρήσεων και του γεγονότος ότι η επιβολή της τραπεζικής αργίας δεν επήλθε στην χώρα μας αιφνιδιαστικά.

Για να αρθούν όσο τον δυνατόν γρηγορότερα όλοι οι περιορισμοί θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη αγορών, πολιτών και κοινωνίας. Αυτό θα συμβεί με την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης με συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών, την θετική έκβαση της πρώτης αξιολόγηγησης του νέου Μνημονίου, μείωση του δανεισμού από το ευρωσύστημα , μείωση των spreads και έναρξη της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Ο πρόεδρος της Eurobank σημείωσε ότι ήταν εξαρχής λάθος η απαγόρευση πρόσβασης των επιχειρήσεων στα ταμειακά τους διαθέσιμα που διατηρούν στις τράπεζες εξέλιξη που αν είχε αποφευχθεί θα έκανε ηπιότερες τις επιπτώσεις των capital controls στην πραγματική οικονομία.

Εκτίμησε ότι μέσα στο 2016 μπορούν να επιστρέψουν καταθέσεις των 20-25 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση, η πρώτη αξιολόγηση του α' προγράμματος, και η διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καραμουζης Eurobank capital controls 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ