ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους στον κόσμο [λίστα] - iefimerida.gr

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους στον κόσμο [λίστα]

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οτι η Ελλάδα έχει υψηλότατη ανεργία ήταν γνωστό. Οτι το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, νέα παιδιά με προσόντα, μόρφωση και πτυχία την εγκαταλείπουν, ήταν μια ευρέως γνωστή πικρή αλήθεια.

Αλλά το ότι η χώρα μας είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ανεργία πτυχιούχων, το ανακαλύπτουμε τώρα, χάρη σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην έκθεσή του, την οποία επικαλείται το περιοδικό Forbes, καταδεικνύει με στοιχεία ότι η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ποσοστό, είναι σχεδόν 20% - ένας στους πέντε πτυχιούχους δηλαδή, είναι άνεργος.

Ειδικότερα, οι Ελληνες που έχουν πτυχίο αλλά δεν βρίσκουν δουλειά, είναι της τάξης του 19,4%. Ενα ποσοστό που μας κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής, θλιβερής λίστα, στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

  • Τεράστιο πρόβλημα έχει και η Ισπανία, που έρχεται δεύτερη στην κατάταξη με 14,9% και ακολουθούν:
  • Τουρκία: 7,7%
  • Ιρλανδία: 6,7%
  • Γαλλία: 5,3%

Αντιθέτως, οι άνεργοι πτυχιούχοι είναι είδος προς... εξαφάνιση στην Νορβηγία (1,8%), στην Γερμανία (2,4%) και στην Νότια Κορέα (2,9%).

Δείτε την λίστα του ΟΟΣΑ, όπως την δημοσίευσε το Forbes:

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους στον κόσμο [λίστα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Forbs Άνεργοι πτυχιούχοι ΟΟΣΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ