Τα ραντεβού της σιωπής: Κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον και δεν λένε κουβέντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα ραντεβού της σιωπής: Κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον και δεν λένε κουβέντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ένας κοιτά δεξιά, η άλλη αριστερά. Μπορεί κάποιος από τους δύο να κοιτάζει την οθόνη του κινητού του. Το βέβαιο είναι πως δεν ανταλλάσσουν κουβέντα.

Τα ραντεβού της σιωπής: Κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον και δεν λένε κουβέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ποιος δεν έχει σχολιάσει αυτά τα «ζευγαράκια της σιωπής», σε μπαρ ή εστιατόρια, έχοντας ενδόμυχα το φόβο μήπως και η δική του σχέση καταλήξει σε αυτό το σημείο της παντελούς έλλειψης επικοινωνίας. Κι όμως, αυτή η σιωπή στα ραντεβού έχει αρχίσει να επιβάλλεται τώρα, τουλάχιστον στο Λονδίνο.

Ο Ανταμ Τάφλερ έχει δημιουργήσει σε ένα μπαρ στο βόρειο τμήμα της λονδρέζικης πρωτεύουσας ένα «φυσιολογικό» περιβάλλον για ραντεβού. Κεριά, ωραία μουσική, άνδρες και γυναίκες που κάθονται αντικριστά... αλλά δεν λένε κουβέντα. Και αυτό είναι κανόνας.

Τα ραντεβού της σιωπής: Κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον και δεν λένε κουβέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο ηθοποιός και επιχειρηματίας είχε αυτή την ιδέα όταν κάποια στιγμή ταξίδεψε στην Αυστραλία. «Μιλούσαμε διαρκώς με τη σύντροφό μου στο τηλέφωνο, αλλά αυτό που απολαμβάναμε ιδιαίτερα ήταν στο τέλος του τηλεφωνήματος, όταν σταματούσαμε να μιλάμε και απλά ακούγαμε ο ένας τον άλλον να αναπνέει. Ηταν τόσο όμορφο», είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κάπως έτσι σκέφτηκε ότι θα ήταν ωραία ιδέα η δημιουργία ενός χώρου όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για ραντεβού, αλλά δεν μιλάνε, παρά μόνο επικοινωνούν με τα μάτια. «Με τις λέξεις παρουσιάζουμε μία ιδέα του εαυτού μας. Συχνά όμως δεν λέμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Μπορείς να δεις τους ανθρώπους όπως ακριβώς είναι, κοιτάζοντας μέσα στα μάτια τους και αυτά δεν λένε ψέματα ποτέ», εξηγεί.

Τα ραντεβού της σιωπής: Κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον και δεν λένε κουβέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου πήγε σε ένα από αυτά τα «Shhh dating». Οι περισσότεροι εκεί ήταν 30άρηδες, που ήθελαν να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουν ανθρώπους. Κάποια στιγμή ο Τάφλερ τους ανακοίνωσε ότι από εκείνη την ώρα και μετά, απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε γλώσσας. Οι παριστάμενοι έπρεπε να σπάσουν τον πάγο με μία χειραψία, πριν αρχίσουν να παίζουν διάφορα παιχνίδια. Δίχως την ευχέρεια να μιλήσουν ή να κάνουν χειρονομίες, έπρεπε να βασιστούν στη γλώσσα του σώματος για να επικοινωνήσουν.

Λίγη ώρα αργότερα, καλούνται να μιμηθούν κινήσεις πολεμικών τεχνικών. Στη συνέχεια τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, όταν ο διοργανωτής τους καλεί μέσα σε 1,5 λεπτό να σαγηνεύσουν κάποιον. Η Λούσι, μία δασκάλα, κάθεται απέναντι από έναν νεαρό άνδρα, έχοντας τα χέρια ακουμπισμένα στα γόνατά της. Χαμηλώνει το μέτωπό της, παίρνει μία βαθιά ανάσα και «καρφώνει» το βλέμμα της στα μάτια του. Στη συνέχεια, ένα κουδουνάκι τους ειδοποιεί ότι πρέπει να αλλάξουν παρτενέρ.

Στο τέλος της βραδιάς, οι περισσότεροι συμμετέχοντες δείχνουν ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και σημειώνουν ποιους θα ήθελαν να ξαναδούν. Και στο επόμενο ραντεβού, θα επιτρέπονται και τα λόγια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ραντεβού σιωπή Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ