Σόιμπλε: Το προσφυγικό αποτελεί απειλή για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Το προσφυγικό αποτελεί απειλή για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η επίτευξη του στόχου του γερμανικού προϋπολογισμού για μηδενικό επιπλέον δανεισμό του κράτους και μηδενικές αυξήσεις φόρων, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Με αυτή την επιφύλαξη (σ.σ.: για την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης), θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκπροσώπους γερμανικών βιομηχανιών και πρόσθεσε ότι ο ίδιος τήρησε την υπόσχεσή του, καθώς για το 2014 και το 2015 παρουσίασε προϋπολογισμούς χωρίς νέα χρέη, ενώ το ίδιο προβλέπεται και στον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαβούλευση.

Η πολιτική ωστόσο, βρίσκεται, λόγω της προσφυγικής κρίσης, ενώπιον μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων 60 ετών, τόνισε ο κ. Σόιμπλε, για να συνεχίσει: «Έχω δηλώσει ότι θα θέλαμε, αν είναι δυνατό, να το προχωρήσουμε χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη. Στην πολιτική μου οικογένεια με ρώτησαν: γιατί λες "αν είναι δυνατόν;" Διότι η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, έκανε λόγο για «απίστευτη πιθανότητα κινδύνου για τα δημοσιονομικά», καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλείται να δώσει σημαντική οικονομική ενίσχυση – η αρχή θα γίνει με ένα δισεκατομμύριο ευρώ – στα κρατίδια τα οποία επιβαρύνονται ιδιαίτερα από τις αφίξεις εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Σόιμπλε προσφυγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ