Η Τζένιφερ Λόρενς ξεσπά για το Χόλιγουντ: Γιατί παίρνω λιγότερα από τους τυχερούς που έχουν μόριο; - iefimerida.gr

Η Τζένιφερ Λόρενς ξεσπά για το Χόλιγουντ: Γιατί παίρνω λιγότερα από τους τυχερούς που έχουν μόριο;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεσπάθωσε η Τζένιφερ Λόρενς σε άρθρο της για την ανισότητα στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών ηθοποιών στο Χόλιγουντ.

Με τίτλο «Γιατί βγάλω λιγότερα από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές μου», η Λόρενς παραδέχεται στο κείμενο πως μετά από το χακάρισμα της Sony, όταν και ανακάλυψε το «πόσο λιγότερα παίρνω σε σύγκριση με τους τυχερούς ανθρώπους που έχουν πέος, δεν έγινα έξαλλη με την Sony. Εγινα έξαλλη με τον εαυτό μου».

Η 25χρονη, βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός εξομολογείται πως νιώθει ότι απέτυχε ως διαπραγματευτής, για την αμοιβή της, γιατί το έβαλε κάτω γρήγορα. «Αλλά αν είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι το γεγονός πως ήθελα να είμαι αρεστή επηρέασε την απόφασή μου να κλείσω τη συμφωνία χωρίς πραγματική μάχη. Δεν ήθελα να φανώ ''δύσκολη'' ή ''κακομαθημένη''», γράφει.

«Με βάση τα στατιστικά, δεν νομίζω ότι είμαι η μόνη γυναίκα με αυτό το θέμα. Είμαστε κοινωνικά προετοιμασμένες να φερόμαστε έτσι;», γράφει, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα ψήφου μόλις για περίπου έναν αιώνα. «Μήπως υπάρχει ακόμη η συνήθεια να προσπαθούμε να εκφράσουμε την άποψή μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν ''προσβάλει'' και δεν ''φοβίζει'' τους άνδρες;», αναρωτιέται.

«Βαρέθηκα να προσπαθώ να βρω τον ''αξιαγάπητο'' τρόπο για να εκφράσω την άποψή μου και να παραμείνω αρεστή. Γ@@σε το αυτό. Δεν νομίζω ότι έχω δουλέψει ποτέ για άνδρα ο οποίος κάθισε και σκέφτηκε με ποιο τρόπο πρέπει να ακουστεί. Απλά, ακούγεται», σημειώνει ακόμη.

Αναφερόμενη στις αμοιβές των συμπρωταγωνιστών της στο American Hustle γράφει. «Ο Τζέρεμι Ρένερ, ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Μπράντλεϊ Κούπερ προσπάθησαν και πέτυχαν δυναμικές συμφωνίες για τους εαυτούς τους. Αν μη τι άλλο, είμαι σίγουρη ότι τους επαίνεσαν για τη δυναμικότητα και την τακτική τους, ενώ εγώ ήμουν απασχολημένη ανησυχώντας μήπως φανώ ως κακομαθημένη και μήπως δεν πάρω το μερίδιο που δικαιούμουν».

Αν και παραδέχεται ότι απέτυχε να διαπραγματευτεί τη συμφωνία- σημειώνοντας ότι δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη εκατομμύρια δολάρια- δηλώνει ότι αναρωτιέται αν άνδρες ηθοποιοί έχουν ζήσει κάτι τέτοιο. «Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τον κόλπο μου, αλλά δεν έκανα εντελώς λάθος όπως φάνηκε από άλλο email της Sony το οποίο διέρρευσε και στο οποίο μία άλλη ηθοποιός χαρακτηριζόταν ως ''κακομαθημένη'' για μία διαπραγμάτευση», γράφει η Λόρενς. «Για κάποιο λόγο, δεν μπορώ να φανταστώ να το λένε αυτό για έναν άνδρα», συμπληρώνει.

Η Τζένιφερ Λόρενς έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών και σύμφωνα με το Forbes είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός του Χόλιγουντ, κερδίζοντας 52 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Το γεγονός ότι ακόμη και μία από τις μεγαλύτερες σταρ των ημερών πασχίζει για να έχει ίδια αντιμετώπιση στις αμοιβές με τους άνδρες συναδέλφους της, σίγουρα λέει πολλά για την ανισότητα των φύλων στο Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ