Ταινία γίνεται η ζωή του Μπίλι Μπο - iefimerida.gr

Ταινία γίνεται η ζωή του Μπίλι Μπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή του πιο μυθικού Έλληνα σχεδιαστή μόδας του Μπίλι Μπο, κατά κόσμον Βασίλη Κουρκουμέλη, γίνεται ταινία από την εταιρεία παραγωγής Λιμπελλούλα σε σκηνοθεσία της Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Ο Βασίλης Κουρκουμέλης που υπήρξε το πρώτο επώνυμο θύμα του AIDS την δεκαετία του '80, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε στην κορυφή της μόδας και υπήρξε από τα πρώτα pop σύμβολα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Υπήρξε ταυτόχρονα και το πρώτο gay icon μιας συντηρητικής χώρας, το οποίο μέσα από τα λαμπερά εξώφυλλα «μπήκε» και αγαπήθηκε από τα ελληνικά σπίτια.

Μαζί με την «Δυναστεία», την Αλέξια, τον κύβο του Ρούμπικ, την «Αυτοκίνηση» και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Μπίλι Μπο και η ιστορία του σημαδεύουν την ανέμελη και αμφιλεγόμενη δεκαετία του '80.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ