Ο φυγόστρατος blogger που τον πήρε το Ποτάμι - iefimerida.gr

Ο φυγόστρατος blogger που τον πήρε το Ποτάμι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τον blogger Νίκο Νικητέα βρίσκεται το Ποτάμι, μια σύγκρουση που όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα από τη Σεβαστουπόλεως.

Αφορμή η αναπαραγωγή από το blog του Νικητέα ενός (άρθρου) λίβελου του left.gr, όπου με τίτλο «Ο Μπόμπολας απέλυσε τον Θεοδωράκη» το φιλοκυβερνητικό αυτό σάιτ κατηγορούσε τον επικεφαλής του Ποταμιού για σχέσεις με τη διαπλοκή.

Ο Νικητέας, που, όπως λένε στη Σεβαστουπόλεως, υπήρξε προστατευόμενος του Σταύρου Θεοδωράκη, από την εποχή που ο τελευταίος εργαζόταν ως δημοσιογράφος, έχει εξαπολύσει εδώ και λίγο καιρό ένα «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του ιδρυτή του Ποταμιού με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Η στοχοποίηση αυτή από τον συγκεκριμένο blogger προς τον Σταύρο Θεοδωράκη προκάλεσε μία ανακοίνωση του κόμματος που αποκαλούσε τον Ν. Νικητέα «υπάλληλο της Κουμουνδούρου», υπονοώντας ότι έχει αναλάβει εργολαβικά να ελεεινολογεί τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Στελέχη της Σεβαστουπόλεως έλεγαν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος blogger κατηγορείται για πρακτικές και δημοσιεύματα που αφίστανται από τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας». Τονίζουν μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος blogger, που έχει ευεργετηθεί ποικιλοτρόπως από τον Σταύρο, άλλαξε πλήρως στάση στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν δεν συμπεριελήφθη, παρά τις πιέσεις που ασκούσε στον Σταύρο, στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στη Μεσσηνία.

Στη Σεβαστουπόλεως λένε ότι «κόπηκε από τις λίστες επειδή η επιτροπή του κόμματος διαπίστωσε προβλήματα του Νίκου Νικητέα με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις». Τον χαρακτηρίζουν μάλιστα «φυγόστρατο» και ισχυρίζονται ότι «η περίπτωσή του είναι αντίστοιχη στρατολογικά με αυτή του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη, ο οποίος, αν και είχε περάσει το όριο ηλικίας, δεν είχε υπηρετήσει τη θητεία και αναζητείτο από τη στρατιωτική δικαιοσύνη». Ο Νικητέας, λέει η Σεβαστουπόλεως, βρίσκεται παρανόμως εκτός στρατεύματος.

Στη Σεβαστουπόλεως λένε μάλιστα ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα και συντόμως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας αστικές και όχι μόνο αποζημιώσεις. Το βέβαιο είναι ότι το Ποτάμι είναι αποφασισμένο να φτάσει μέχρι τέλους στον πόλεμο λάσπης που του έχει κηρύξει ο Ν. Νικητέας.

Από την πλευρά του, ο Νικητέας κατηγορεί τον Θεοδωράκη ότι, αν και πρώην δημοσιογράφος, δεν έχει κάνει τίποτε για να υπερασπιστεί τον κλάδο και ζητάει από την ΕΣΗΕΑ να απαγορεύσει στα μέλη της να δουλεύουν στο Ποτάμι.

Τα επιχειρήματα αυτά είναι αστεία, λένε στη Σεβαστουπόλεως, αφού όλα τα κόμματα έχουν δημοσιογράφους που εργάζονται νομίμως στα γραφεία Τύπου. Καταλήγουν μάλιστα ότι το καρκίνωμα είναι αυτοί που δουλεύουν κρυφά για τα κόμματα και «αμείβονται» παρανόμως, και όχι εκείνοι που απασχολούνται φανερά και αμείβονται νόμιμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ