Σήμερα είναι η Ημέρα της Ada Lovelace, της κόρης του Λόρδου Βύρωνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σήμερα είναι η Ημέρα της Ada Lovelace, της κόρης του Λόρδου Βύρωνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυναίκες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της συναρπαστικής κόρης του Λόρδου Βύρωνα, την Ada Lovelace Day!


Η Ada Lovelace, Augusta Ada King στο πλήρες της όνομα, στο πατρικό της Ada Byron, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1815 και πέθανε σε ηλικία 37 ετών, στην ίδια πόλη. Είναι η πρώτη γυναίκα γνωστή γιατί σχεδίασε ένα πρόγραμμα πληροφορικής, πάνω σε ένα όργανο που θεωρείται πρόγονος του κομπιούτερ: την αναλυτική μηχανή του Charles Babbage.

Σήμερα είναι η Ημέρα της  Ada Lovelace, της κόρης του Λόρδου Βύρωνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στις σημειώσεις της βρίσκει κανείς τον πρώτο αλγόριθμο, σχεδιασμένο για να εκτελεστεί από μηχανή, πράγμα που κάνει την Ada Lovelace να θεωρείται «ο πρώτος προγραμματιστής στον κόσμο».
Είναι πολύ γνωστή στις αγγλοσαξωνικές χώρες και στη Γερμανία, κυρίως σε φεμινιστικούς κύκλους.
Η Αντα ήταν η μόνη νόμιμη κόρη του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα και της συζύγου του Annabella Milbanke, γνωστής μαθηματικού. Η Αντα λέγεται και Αυγούστα προς τιμήν της αδελφής του Λόρδου Βύρωνα με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις. Η Αυγούστα ενθάρρυνε τον αδελφό της να παντρευτεί για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, παντρεύτηκε με μισή καρδιά το 1815 και την ίδια χρονιά γεννήθηκε η Αντα. Το ζευγάρι χώρισε και η μητέρα έζησε με την κόρη της Αντα στο Λονδίνο. Ο Λόρδος Βύρων εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν ξαναείδε ποτέ την οικογένειά του.

Σήμερα είναι η Ημέρα της  Ada Lovelace, της κόρης του Λόρδου Βύρωνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Τα τελευταία χρόνια, κάθε δεύτερη Τρίτη του Οκτωβρίου εορτάζεται η επιτυχία της γυναικείας εργασίας σε τομείς που κυριαρχούνται από άνδρες, από η μηχανική και η πληροφορική. Σε όλο τον κόσμο, γραφεία, εργαστήρια, πανεπιστήμια, γιορτάζουν την Ada Lovelace Day.
Φέτος, τα hashtags #IlooklikeanEngineer, #IlooklikeaScientist, #IlooklikeaGameDev και #IlooklikeaDoctor βρίσκονται ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και γυναίκες από όλο τον κόσμο ποζάρουν και ποστάρουν selfies με μηνύματα στα οποία εξηγούν πόσο υπερήφανες είναι με τη δουλειά που κάνουν.

Σήμερα είναι η Ημέρα της  Ada Lovelace, της κόρης του Λόρδου Βύρωνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Σήμερα είναι η Ημέρα της  Ada Lovelace, της κόρης του Λόρδου Βύρωνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ada Lovelace Day κόρη Λόρδου Βύρωνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ