12 συμπτώματα που μαρτυρούν εγκυμοσύνη [λίστα] - iefimerida.gr

12 συμπτώματα που μαρτυρούν εγκυμοσύνη [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και αν είσαι προσεκτική και παίρνεις όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, μπορεί κάτι να πάει στραβά και να μείνεις έγκυος.

Από την άλλη, μία εγκυμοσύνη είναι αυτό που επιθυμείς περισσότερο. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από σημάδια που μαρτυρούν μία πιθανή εγκυμοσύνη. Έτσι, αν έχετε κάποιο από αυτό ή κάποια σε συνδυασμό, καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ ή να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας.

Έχεις τάση για εμετό

Η εγκυμοσύνη αυξάνει τα επίπεδα μίας συγκεκριμένης ορμόνης hCG, η οποία σύμφωνα με την γυναικολόγο και διευθύντρια του Women's Health Care, Maria Sophocles, εμποδίζει την διαδικασία της πέψης και καθιστά πιο δύσκολο να παραμείνει η τροφή στο στομάχι σας. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρωινές ναυτίες δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μεγάλο μύθο, καθώς σε αυτό το κομμάτι της εγκυμοσύνης, οι εμετοί μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το καλό νέο για όσες προσπαθούν να μείνουν έγκυες από την άλλη είναι το γεγονός ότι οι ναυτίες είναι σημάδι κανονικής και υγιούς εγκυμοσύνης.

Νιώθεις εξουθενωμένη

Όταν είσαι έγκυος, αυτό που συμβαίνει επί της ουσίας είναι ότι το σώμα σου εργάζεται επιπλέον ώστε να μεγαλώσει μέσα σου ένας ακόμα άνθρωπος. Όπως σωστά θα φαντάζεσαι, κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Έτσι, στις αρχές μίας εγκυμοσύνης μπορεί να αισθανθείς έντονη κόπωση, η οποία όπως εξηγεί η Dr. Sophocles διαφέρει από ό, τι κι αν έχεις βιώσει στο παρελθόν.

Μεγάλωσε το στήθος σου

Στην περίπτωση που το στήθος σου ξαφνικά φουσκώσει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχεις καθυστέρηση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είσαι έγκυος. Οι εγκυμονούσες νιώθουν το στήθος τους λίγο πιο γεμάτο σε σχέση με την περίοδο, και λίγο πιο ευαίσθητο. Όσο περισσότερο διαρκέσει το φούσκωμα και η ευαισθησία, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κυοφορείς.

Σου ήρθε νωρίτερα η περίοδος

Πρόκειται για μία ελαφρά περίοδο χωρίς μεγάλη αιμορραγία η οποία διαρκεί γύρω στις δύο μέρες και οφείλεται στην διαδικασία της γονιμοποίησης. Φυσικά, δεν συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες, αλλά αν σας συμβεί και τον επόμενο μήνα έχετε καθυστέρηση, τότε μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας για να σας πει τα ευχάριστα νέα.

Άλλαξε το χρώμα στις θηλές

Όταν είστε έγκυος ορισμένες φορές οι ορμόνες αλλάζουν το χρώμα ή το σχήμα του δέρματος γύρω από τις θηλές σας. Αυτό συμβαίνει κυρίως τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης.

Σχηματίζεται μία μεγάλη, κάθετη, σκούρα γραμμή κάτω από τον αφαλό

Πρόκειται για ένα ακόμα αποτέλεσμα της αύξησης των ορμονών στο σώμα σας, το οποίο έρχεται σε συνδυασμό με την αλλαγή του χρώματος στις θηλές.

Σκουραίνουν τα μάγουλά σου

Πρόκειται για το μέλασμα ή αλλιώς για την μάσκα της εγκυμοσύνης. Και σε αυτή την περίπτωση οι ορμόνες που κατακλύζουν το σώμα της γυναίκας ευθύνονται για την αλλαγή του χρώματος στα μάγουλα που γίνονται πιο σκούρα.

Κάνεις περίεργους συνδυασμούς στο φαγητό

Η επιθυμία για περισσότερο φαγητό, αλλά και περίεργους συνδυασμούς δεν είναι κάτι άγνωστο και συμβαίνει σε αρκετές γυναίκες, ακόμα και σε όσες είναι στην αρχή της εγκυμοσύνης τους.

Έχεις απέχθεια για κάποια τρόφιμα

Όχι απαραίτητα το άλλο άκρο με την παραπάνω περίπτωση. Όταν μία γυναίκα είναι έγκυος μπορεί να αυξηθεί η αίσθηση της όσφρησης σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να κάνει εμετό μόλις κάποιος ανοίξει ένα βάζο μαγιονέζας. Αν της συνέβαινε αυτό στο παρελθόν; Φυσικά και όχι και θα απορήσει ακόμα και η ίδια. Το καθησυχαστικό πάντως είναι ότι αυτή η απέχθεια σε ορισμένα τρόφιμα ή οσμές διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα.

Παθαίνεις κράμπες

Έχεις κράμπες της έμμηνου ρύσεως τύπου, αλλά δεν έχεις περίοδο; Τότε καλύτερα να κάνεις τεστ ή να πας στον γυναικολόγο σου. Όσον αφορά σε αυτό το σημάδι πάντως, μπορεί σε μερικές γυναίκες να συμβαίνει καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε άλλες πάλι μόνο μία φορά.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε πάντως είναι οι έντονες κράμπες σε συνδυασμό με λίγο αίμα, κάτι που μπορεί να είναι σημάδι αποβολής.

Δεν έχει αλλάξει το βάρος σου

Αν και οι περισσότερες γυναίκες συνδέουν την αύξηση του βάρους με την εγκυμοσύνη, αυτό δεν ισχύει στην αρχή μίας κύησης. Η αύξηση του βάρους δεν αποτελεί ποτέ το πρώτο σημάδι μίας εγκυμοσύνης λέει η Dr. Sophocles.
Η όρασή σου είναι λίγο θολή

Αν και η Dr. Sophocles προειδοποιεί ότι πρόκειται για μία σπάνια παρενέργεια, είναι κάτι που μπορεί να σας συμβεί.

Με πληροφορίες από Cosmopolitan.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εγκυμοσύνη πρώτα σημάδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ