Ανθιμος: Δεν υπάρχει πια εκκλησιαστική περιουσία -Τι άλλο να δώσουμε; - iefimerida.gr

Ανθιμος: Δεν υπάρχει πια εκκλησιαστική περιουσία -Τι άλλο να δώσουμε;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τόνισε πως τα οικονομικά της Εκκλησίας είναι οικτρή κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Δεν υπάρχει πια εκκλησιαστική περιουσία. Να δώσει τι; Έχει μερικά ακίνητα στην Αθήνα και μερικά εδώ στη Θεσσαλονίκη και με την οικονομική κρίση και τη μη πληρωμή όλων των χρημάτων που πρέπει να δώσουν για τα ενοίκια η Εκκλησία αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα οικονομικό και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις τεράστιες διοικητικές ανάγκες», είπε σε ερώτηση για το αν βοηθά η Εκκλησία. «Τι να δώσουμε άλλο; Τους ναούς να δώσουμε;», διερωτήθηκε ο μητροπολίτης.

Σε ερώτηση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων επανέλαβε ότι είναι «παρά φύσιν πράξις», τονίζοντας ότι «τα ζώα τα κάνουν αυτά» και «πώς να δεχτούμε τέτοια πράγματα;». Για τους παρουσιαστές της εκπομπής πάντως η είδηση από όλα αυτά ήταν ότι ο Άνθιμος ακούει Ρέμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ