NY Times: Το πολυνομοσχέδιο είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον Τσίπρα - iefimerida.gr

NY Times: Το πολυνομοσχέδιο είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΝΥ Times θεωρούν πως αρχής γενομένης από τη Δευτέρα και όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα βιώσουν την πρώτη σημαντική δοκιμασία τους.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση είναι καθοριστικής σημασίας από οικονομική, αλλά και πολιτική άποψη.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη δοκιμασίας αυτή την εβδομάδα με το μπαράζ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας να περάσουν από τη Βουλή και να γίνουν νόμος του κράτους».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτά από τους πολιτικούς, αλλά και το λαό, καθώς περιλαμβάνουν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Από την άλλη, σημειώνει, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι απαραίτητη συνθήκη για να ξεκλειδώσει η υπο-δόση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα και είναι μέρος του συνολικού πακέτου των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφώνησε η ελληνική πλευρά με τους δανειστές της τον προηγούμενο Αύγουστο έπειτα από αρκετούς μήνες ταραχωδών διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ