Αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων εξετάζει η κυβέρνηση -Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές τους - iefimerida.gr

Αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων εξετάζει η κυβέρνηση -Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% άφησε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει μάλιστα το MEGA από την νέα χρονιά είναι πιθανό να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στα κανονικά από το 1,20 στο 1,30 και στα μειωμένα από 0,60 σε 0,65 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών τονίζει από την πλευρά του ότι μελετά το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην ίδια τιμή εισιτήρια και κάρτες, ενώ στις προθέσεις του είναι ωθήσει το επιβατικό κοινό προς την χρήση των καρτών.

Επιπλέον, εξετάζεται σχέδιο για αλλαγή στην τιμολόγηση των μετακινήσεων ανάλογα με τη ζώνη.

Σπίρτζης: Επιβάρυνση 10% στην αξία των εισιτηρίων

Για επιβάρυνση 10% στην αξία των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έκανε λόγο μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.Όπως είπε «δεν γλιτώνουμε τις αυξήσεις αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γλιτώσουμε τις κάρτες απεριορίστων μετακινήσεων».

«Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι» δήλωσε χαρκτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τιμές εισιτήρια αύξηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ