Τι πίστευε ο Στιβ Τζομπς για τον Ομπάμα και τον Μπιλ Γκέιτς - iefimerida.gr

Τι πίστευε ο Στιβ Τζομπς για τον Ομπάμα και τον Μπιλ Γκέιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ουόλτερ Ισαακσον. Νέες λεπτομέρειες που σοκάρουν από τη ζωή, τα πιστεύω και τα λάθη του Στιβ Τζομπς έρχονται στην επιφάνεια από την επερχόμενη ομώνυμη βιογραφία του που υπογράφει ο

Μετά την χτεσινή αποκάλυψη ότι ο Τζομπς είχε αποφασίσει λίγο πριν πεθάνει να κάνει ολοκληρωτικό πόλεμο στην Google για τις πατέντες της Apple που θεωρούσε ότι παραβίαζε το λειτουργικό σύστημα Android, διαβάζουμε τώρα ότι ο ηγέτης του δαγκωμένου μήλου θεωρούσε «λίγο» τον Μπαράκ Ομπάμα ενώ η αιτία θανάτου του φαίνεται πως ήταν η επί μήνες άρνησή του να κάνει εγχείριση στο πάγκρεας λόγω των θρησκευτικών του αντιλήψεων.

Συγκεκριμένα, ο Ισαακσον γράφει ότι ο Τζομπς του είχε πει πως απογοητεύτηκε όταν συνάντησε τον Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα, η συνάντηση εκείνη παραλίγο να μη γίνει επειδή ο Τζομπς είχει... παρεξηγηθεί επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν του είχε στείλει προσωπική πρόσκληση. Πείστηκε την τελευταία στιγμή από τη γυναίκα του να δει τον αμερικανό πρόεδρο. Όταν συναντήθηκαν, η πρώτη του ατάκα ήταν: «Δεν θα καταφέρεις να κερδίσεις δεύτερη θητεία» και του έκανε κριτική για τις επιλογές του όσον αφορά τις επιχειρήσεις και την παιδεία. Μάλιστα, ο Τζομπς φέρεται να έχει πει ότι δεν εντυπωσιάστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο.

Χαμηλή εκτίμηση είχε όμως και για άλλον έναν «μεγάλο», αυτή τη φορά της Πληροφορικής, τον Μπιλ Γκέιτς που δεν είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει τον Τζομπς. Μάλιστα, ο ιδρυτής της Apple φέρεται να λέει ότι ο μεγαλομέτοχος της Microsoft δεν έχει καθόλου φαντασία, δεν έχει εφεύρει τίποτε και ότι είναι πιο χρήσιμος στη φιλανθρωπία παρά στην τεχνολογία!

Το μοιραίο λάθος

Το πιο σοκαριστικό όμως από τις νέες αποκαλύψεις είναι ότι ο Τζομπς είχε αρνηθεί να χειρουργηθεί όταν έμαθε ότι είχε καρκίνο στο πάγκρεας επειδή, όπως δήλωσε στον συγγραφέα, δεν ήθελε να ανοιχτεί το σώμα του! Αποτέλεσμα; Χάθηκαν 9 υπερπολύτιμοι μήνες με αποτέλεσμα ο καρκίνος να γίνει μη αναστρέψιμος.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ