Θεοδωράκης: «Οταν ο Τσίπρας με πήγε το 2012 σε ένα υπόγειο της Κουμουνδούρου» - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: «Οταν ο Τσίπρας με πήγε το 2012 σε ένα υπόγειο της Κουμουνδούρου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με δημοσιογράφους τοπικών μέσων ΜΜΕ στην Πρέβεζα είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα από τις εκλογές του 2012 ενώ με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στις εκλογές του ‘12 είχα πάρει μια συνέντευξη από τον κ Τσίπρα στα γραφεία στην Κουμουνδούρου και με πολύ μεγάλη χαρά μου λέει ‘πάμε να σου δείξω τα παιδιά που δίνουν τη μάχη στο ίντερνετ’ και με πάει σε ένα υπόγειο στην Κουμουνδούρου που ήταν τα troll του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες πιτσιρικάδες που κάναν αυτή τη δουλειά. Ήταν το αντίστοιχο που έκανε τότε και η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συζήτηση με δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ήπειρο ενώ τόνισε ότι δε θα υπάρχει πλέον καμία ανοχή σε ψευδή δημοσιεύματα για το ποτάμι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην περιοδεία που πραγματοποιεί «Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια τώρα μετά τις εκλογές και το αρνητικό αποτέλεσμα που είχαμε, να ξανασυναντήσουμε τον κόσμο και να συζητήσουμε. Μαθαίνουμε πράγματα, μας λέει ο κόσμος τι δεν κάναμε σωστά, τι δεν κάναμε όπως έπρεπε και προσπαθούμε κι εμείς να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για τις διαθέσεις του κόσμος και βέβαια να προετοιμάσουμε το συνέδριο που θα κάνουμε στις αρχές Δεκεμβρίου».

Σε σχέση με τη στάση του κόμματός του και αν θα υπερψηφίσει τα μέτρα ο κ Θεοδωράκης τόνισε «θα ψηφίσουμε αυτά που θεωρούμε αναγκαία, διότι δεν διαπραγματευτήκαμε εμείς το μνημόνιο».

Θεοδωράκης: «Οταν ο Τσίπρας με πήγε το 2012 σε ένα υπόγειο της Κουμουνδούρου» | iefimerida.gr 0

Μάλιστα εξηγώντας τη θέση του Ποταμιού που ζητούσε συμφωνία με κάθε τρόπο ο επικεφαλής του κόμματος σημείωσε «Πριν τη συμφωνία λέγαμε συμφωνία πριν κλείσουν οι τράπεζες και θυμάμαι πολύ καλά ότι ο Τσίπρας γέλαγε όταν του το είπα. Στη Βουλή με ρώτησε κάποια στιγμή ‘και τι έγινε αν κλείσουν οι τράπεζες;’ Θα καταρρεύσει η οικονομία αγόρι μου, τι έγινε; αυτό του λέγαμε. Και λέγαμε να γίνει η συμφωνία πριν κλείσουν οι τράπεζες, δεν το έκανε και μετά έκανε μια συμφωνία σε 15 ώρες επειδή έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Όταν κάνεις λοιπόν μια συμφωνία σε 17 ώρες, είναι μια κακή συμφωνία. Τι εννοώ, ότι έπρεπε να πάρει το χρόνο αυτών των 3 – 4 μηνών και τον Απρίλιο έπρεπε να είχαμε συμφωνήσει. Αυτό που έγινε ότι εξαντλήσαμε τα όρια, ότι βγήκαμε από το πρόγραμμα, ότι έκλεισαν οι τράπεζες ήταν έγκλημα για την ελληνική οικονομία, που θα αποτιμηθεί κάποια στιγμή ιστορικά. Οι διαπραγματεύσεις για το που θα συνεδριάζει η τρόικα στην Αθήνα κράτησαν 8 ημέρες, 8 ημέρες μαλώνανε οι Ευρωπαίοι με τους Συριζαίους αν θα συνεδριάζουν στο Κάραβελ, στο Χίλτον, στην παραλιακή, στο Καπανδρίτι, ε, όταν δίνεις 8 μέρες για αυτό, για τους αγρότες δεν δίνεις καμία διαπραγμάτευση, γιατί τελικά δεν έδωσαν. Στους αγρότες έκαναν ό,τι τους είπαν οι τροϊκανοί, που ήταν λάθος αυτό που έκαναν. Και αυτό έγινε διότι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν τα ηνία της διαπραγμάτευσης δεν είχαν δουλέψει ποτέ τους. Όταν έχεις δουλέψει ξέρεις τι πάει να πει το ουσιαστικό μέρος της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή όταν εγώ έρχομαι να δουλέψω σε μια δουλειά θα δώσω το μεγαλύτερο βάρος στο τι μισθό θα παίρνω, αυτό θα διαπραγματευτώ μαζί σου. Δεν θα διαπραγματευτώ αν θα φοράω άσπρο ή μπλε πουκάμισο. Εμείς λοιπόν χάσαμε την ουσία της διαπραγμάτευσης, ασχολούμασταν με όλα τα άλλα και όταν ξαφνικά η χώρα κατέρρεε είπε φέρτε κάτι να το υπογράψω. Εγώ υπερηφανεύομαι για αυτό που είπα στη Βουλή τον Απρίλιο, ότι φέρτε επιτέλους μια συμφωνία γιατί θα αποδειχθεί ότι αν η συμφωνία είχε έρθει τον Απρίλιο, η χώρα τώρα δεν θα είχε τα προβλήματα και τα φέσια που έχει»

Βολές κατά Τσίπρα: Βάζει την καριέρα του πάνω απ' όλα

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε επανειλημμένα ότι βάζει πάνω από όλα και όλους, την προσωπική του καριέρα. Είναι ο αμοραλιστής με το αγγελικό πρόσωπο», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής»

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν αρνείται ότι έκανε κι ο ίδιος λάθη, με κορυφαίο ότι δεν αξίωσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ αποκλείει κάθε περίπτωση να συμπράξει με το ΣΥΡΙΖΑ και καλεί όσους διακινούν τέτοια σενάρια να συνειδητοποιήσουν ότι «το Ποτάμι δεν είναι πολιτικό ισοδύναμο των ΑΝΕΛ και του Λεβέντη».

Εκτιμά παράλληλα ότι «η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στην επικίνδυνη ζώνη και δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο» κι εξηγεί τους λόγους για τους οποίους στην ομιλία του κατά τη συζήτηση και ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε 30 συγκεκριμένες λύσεις που θα προωθούσε το Ποτάμι. Όπως λέει «από το να επαναλάβω, όσα λέγαμε προεκλογικά, προτίμησα να καταθέσω 30 συγκεκριμένες λύσεις που θα προωθούσαμε εδώ και τώρα αν ήμασταν νικητές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ