Ντράγκι: Πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους - iefimerida.gr

Ντράγκι: Πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Ντράγκι, σε ό,τι αφορά στο μείζον ζήτημα του χρέους αφού επισημαίνει ότι «έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του», προσθέτει πως «θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσης του χρέους».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποιεί ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης μόνο εφόσον εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, ενώ όσον αφορά τη σημαντική πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθιστά σαφές πως τα απαιτούμενα ποσά θα απελευθερωθούν μόνο μετά την πρώτη αξιολόγηση, σε ό,τι αφορά στο χρηματοπιστωτικό τους κομμάτι.

Παράλληλα, στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα «ελπίδας και αποφασιστικότητας», όπως λέει, προς τον ελληνικό λαό: «Μην αφήσετε να σας κυριεύσει ξανά η απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Ντράγκι ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ