Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ισχυρές εκρήξεις προκάλεσαν μακελειό στην Αγκυρα, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και χαοτικές εικόνες.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με απόσταση 10-20 δευτερολέπτων, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, τουλάχιστον 86 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 186 τραυματίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας, αν και ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως, απέδιδαν τις εκρήξεις σε τρομοκρατική επίθεση. «Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια της έκρηξης και να δώσουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Για τρομοκρατία κάνει λόγο ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την "επίθεση μίσους", όπως την χαρακτήρισε και υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή "στοχεύει την ειρήνη του έθνους" και έκανε έκκληση για "αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα" απέναντι στην τρομοκρατία.
"Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας" ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.
Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.

«Κρατός μαφία» καταγγέλουν οι Κούρδοι

Aπό την πλευρά του, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζει ότι στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά. Παράλληλα, ο αρχηγός του κόμματος Σελαχτίν Ντερμιτάς είπε πως «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο» και αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;». «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «της Τουρκίας δεν τις αξίζει τέτοια εικόνα. Όποια και να είναι η πολιτική άποψή μας πρέπει να καταδικάσουμε την τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να απευθύνω ειδικές κατηγορίες, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κυβερνάται η Τουρκία;».

Η συγκλονιστική στιγμή της πρώτης έκρηξης

Οι εκρήξεις έγιναν πριν από ειρηνική πορεία ενάντια στις συγκρούσεις του στρατού με τους Κούρδους μαχητές, στη νοτιονατολική Τουρκία.

Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Οι εκρήξεις, σε οδική αρτηρία, προκάλεσαν πανικό στην περιοχή, με τον κόσμο να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και να τρέχει να σωθεί. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο των εκρήξεων είναι σοκαριστικές, με ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα μέσα σε λίμνες αίματος.








Ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος και να έχουν καλυφθεί από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς να κείτονται στο έδαφος.

Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

«Ακούσαμε μια μεγάλη και μια μικρή έκρηξη και επικράτησε πανικός. Στη συνέχεια είδαμε πτώματα να κείτονται στην πλατεία του σταθμού. Μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης μετατράπηκε σε σφαγή. Δεν μπορώ να το καταλάβω», είπε ο 52χρονος Αχμετ Ονεν που έφευγε από το σημείο αυτό μαζί με τη σύζυγό του.

Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11
Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 12














Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγκυρα εκρήξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ