Προφυλακιστέος ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος: Ομολόγησε ότι έδωσε μίζα, κατόπιν εκβιασμού - iefimerida.gr

Προφυλακιστέος ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος: Ομολόγησε ότι έδωσε μίζα, κατόπιν εκβιασμού

Κωνσταντίνος Δαφερμός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον Θωμά Λιακουνάκο προφυλακιστέος κρίθηκε και ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Ο έμπορος όπλων Κώστας Δαφέρμος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές μετά την ομολογία του ότι πράγματι δωροδόκησε τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο οποίος τον εκβίαζε, όπως είπε, ότι εάν δεν του έδινε τα χρήματα, θα καθυστερούσε την υπογραφή της σύμβασης των Κορνέτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Δαφέρμος, σε μία έντονη απολογία, παραδέχθηκε ότι έδωσε μίζα στον Α. Κάντα, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί το ύψος της γιατί η σύμβαση υπεγράφη πολλά χρόνια πίσω, ωστόσο θυμάται τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε μαζί του στο γραφείο της γενικής διεύθυνσης όπου φέρεται να είπε ότι τον απειλούσε πώς θα φροντίσει να καθυστερήσει η υπόθεση των Ρωσικών Κορνέτ με αποτέλεσμα εκείνος να έχανε την αντιπροσώπευσή τους.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, μάλιστα, ζήτησε να εξεταστούν 5 μάρτυρες, οι οποίοι θα τον επιβεβαιώσουν.

Μετά την απολογία του (μαζί με δύο συνεργάτες του) στην Δικαιοσύνη ο έμπορος όπλων κρίθηκε προφυλακιστέος. Ετσι, ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος της ανάκρισης που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη. Πριν από αυτόν απολογήθηκαν νωρίτερα ο γιος του που επίσης έχει συλληφθεί και ένας στενός του συνεργάτης ηλικίας περίπου 80 ετών.

Ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ο γιος του και ο στενός του συνεργάτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ