Ο Αλεξιάδης «αδειάζει» τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ: «Εγιναν λιγότεροι έλεγχοι σε σχέση με το 2014» - iefimerida.gr

Ο Αλεξιάδης «αδειάζει» τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ: «Εγιναν λιγότεροι έλεγχοι σε σχέση με το 2014»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ακάλυπτο άφησε τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο Τ. Αλεξιάδης με φόντο το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς προκύπτει ότι έγιναν λιγότεροι έλεγχοι σε σχέση με το 2014.

«Θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κάνοντας αναφορά σε όσους έχουν εμπλακεί τα τελευταία χρόνια στην πολύκροτη υπόθεση, αποφεύγοντας να καλύψει το σημερινό Ειδικό Γραμματέα Π. Δάνη, παρά το ότι ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τις δικές του ευθύνες. Οι. κακές γλώσσες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων είχε ως στόχο να εκθέσει τον Π. Δάνη, του οποίου η τοποθέτηση στο ΣΔΟΕ επί της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει γκρίνιες.

Ως προς την. ταμπακέρα, δηλαδή το αν θα εξακολουθήσει να υφίσταται ΣΔΟΕ μετά από τη 1η Νοεμβρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις από τον Τ. Αλεξιάδη, οι ψυχροί αριθμοί λένε άλλα. Κατ' αρχάς, αν και φεύγουν 500 υπάλληλοι (εκ των οποίων οι 350 είναι ελεγκτές) από το ΣΔΟΕ, που μένει με 230 υπαλλήλους, το πότε και αν θα καλυφθούν οι οργανικές θέσεις παρέμεινε ασαφές. Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες περνάνε στην αποκλειστική ευθύνη της ΓΓΔΕ και το ΣΔΟΕ μένει μόνο με υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων όπως ενδοκοινοτικές απάτες, όπλα- ναρκωτικά, χωρίς όμως να έχει απαντηθεί πώς θα ελέγχει χωρίς ελεγκτές. Τρίτον, ακόμα και η. ταμπέλα στο κτίριο της οδού Πειραιώς θα αλλάξει, αφού θα περάσει στην. κατοχή της ΓΓΔΕ, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα μετεγκατασταθούν αλλού.

Όσον αφορά στις υποθέσεις που ήλεγχε το ΣΔΟΕ, ειδικά για τις 3.500 που περνάνε στη ΓΓΔΕ, ο Τ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι είναι προβληματικό το ότι θα πρέπει να ελεγχθούν από την αρχή- οι Εκθέσεις Ελέγχου μετατρέπονται σε απλά Δελτία Πληροφοριών- ενώ η κυβερνητική εισήγηση προς τους δανειστές είναι να περάσουν στη ΓΓΔΕ και οι υπόλοιπες 34.500 υποθέσεις, καθώς είναι προφανές ότι με. 200 άτομα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θέλει να ρίξει το βάρος των ελέγχων στους μεγάλους. Ο Τ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι κάθε χρόνο χάνονται 15- 20 δις ευρώ από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, σημειώνοντας ότι σαφώς και υπάρχει παραβατικότητα σε μικρούς και μεσαίους αλλά η προτεραιότητα θα είναι, «φωτογραφίζοντας» μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ενώ περιφέρονται σε συνέδρια μιλώντας για την ανταγωνιστικότητα, τους βαρύνουν σκιές φοροδιαφυγής. «Θα πάμε παντού. Το μόνο άβατο είναι αυτό του Αγίου Όρους», τόνισε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας και νέο γύρο αποκαλύψεων για τα κυκλώματα με τις ταμειακές μηχανές- «μαϊμού» και τα παράνομα λογισμικά, που έχουν γεμίσει την αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΙΚ ΣΔΟΕ Τρύφων Αλεξιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ