Μπαλτάς και Φίλης προκαλούν παραιτήσεις από τα συμβούλια των ΑΕΙ - iefimerida.gr

Μπαλτάς και Φίλης προκαλούν παραιτήσεις από τα συμβούλια των ΑΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να υποβάλλουν την παραίτησή τους εξετάζουν πολλά από τα μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ μετά τις παλινωδίες του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά κατά των Συμβουλίων και τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου υπουργού, Νίκου Φίλη.

Την αρχή έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη υπέβαλε την παραίτησή του δηλώνοντας προσβεβλημένος και εκφράζοντας την απογοήτευση του για το ότι ο υπουργός καταφέρθηκε σχετικά με τις αρμοδιότητες των πανεπιστημιακών συμβουλίων.

«Από τις πρόσφατες προγραμματικές σας δηλώσεις συνάγεται αβίαστα ότι όχι μόνο αγνοείτε ποιος είναι ο ρόλος των πανεπιστημιακών συμβουλίων διεθνώς, ή ποιο υπήρξε το έργο τους στη χώρα μας, εννοείται ότι γνωρίζω καλύτερα τα του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά ότι θεωρείτε πως αφενός τα συμβούλια έχουν αυτοκαταργηθεί και αφετέρου ότι ”η μόνη αρμοδιότητα που ασκούν είναι εκείνη της επιλογής, δηλαδή του (κατά τη γνώμη σας αυθαίρετου) αποκλεισμού υποψηφίων πρυτάνεων και κοσμητόρων” πράγμα που σκοπεύετε να διορθώσετε στο άμεσο μέλλον με ΠΝΠ», αναφέρει ο καθηγητής στην επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η σκυτάλη αναμένεται να περάσει στον πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπερτσίμας, ο οποίος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Το ίδιο κάνει και άλλα μέλη συμβουλίων των ΑΕΙ τα οποία θα θα συνεδριάσουν εκτάκτως στην Αθήνα, για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ο θεσμός των Συμβουλίων Ιδρυμάτων εισήχθη στα πανεπιστημιακά ιδρύματα επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου, με το σκεπτικό να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των πανεπιστημίων και να αναδιαρθρωθεί σε διεθνή πρότυπα το σύστημα διοίκησης των ιδρυμάτων αντιδρούν στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να «ψαλιδιστούν» οι αρμοδιότητές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΕΙ παραιτήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ