Ο Λυκουρέζος αναλαμβάνει την προσφυγή στο ΣτΕ για το 23% ΦΠΑ στη Μύκονο - iefimerida.gr

Ο Λυκουρέζος αναλαμβάνει την προσφυγή στο ΣτΕ για το 23% ΦΠΑ στη Μύκονο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της επιβολής 23% ΦΠΑ στη Μύκονο ανέλαβε ο διάσημος δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Δείτε την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:
«Οι δικηγόροι Παναγιώτης Λαζαράτος, Καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου και Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατ’ εντολή και για λογαριασμό του πελάτη τους κ. Λ. Σικινιώτη, Επιχειρηματία, κατοίκου Μυκόνου, προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της από 29.9.2015 Υπουργικής απόφασης που προβλέπει την κατάργηση των μειώσεων των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.»


Στην προσφυγή του ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι η επίμαχη υπουργική με την οποία αυξάνεται ο ΦΠΑ στα 6 αυτά νησιά είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, καθώς ο φόρος δεν μπορεί να βαρύνει ορισμένο μόνο κύκλο προσώπων και να πλήττει ορισμένη μόνο κατηγορία φορολογουμένων, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι κάτοικοι των 6 αυτών νησιών βαρύνονται με αυξημένο ΦΠΑ σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων νησιών του Αιγαίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάζονται και άλλες διατάξεις του Συντάγματος, όπως είναι τα άρθρα 43 και 78, καθώς και ότι παραβιάζεται και η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/112/ΕΚ που καθορίζει κοινό σύστημα ΦΠΑ μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρώτη που σημειώνεται μετά την επισημοποίηση τους μέτρου, σύμφωνα με το οποίο από 1.10.2015 νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος ισχύει αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξανδρος Λυκουρέζος Μύκονος ΦΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ