Πρώην αρχηγός της Εθνικής Νέων σταμάτησε το ποδόσφαιρο – «Κουράστηκα να ζητιανεύω τα λεφτά μου» - iefimerida.gr

Πρώην αρχηγός της Εθνικής Νέων σταμάτησε το ποδόσφαιρο – «Κουράστηκα να ζητιανεύω τα λεφτά μου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκάρουν τα λόγια του Δημήτρη Αναστασόπουλου, ο οποίος σε ηλικία 25 ετών αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να μεταναστεύσει στον Καναδά όπου ακολουθεί πλέον άλλο επάγγελμα για να ζήσει.

Ο πρώην άσος του Πανιωνίου και της ΑΕΚ, ο οποίος διετέλεσε και αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νέων, σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη στο gazzetta.gr γνωστοποίησε τους λόγους που τον έκαναν να απομακρυνθεί από το χώρο του ποδοσφαίρου σε τόσο μικρή ηλικία.

«Κουράστηκα να ζητιανεύω για τα λεφτά μου. Δεν μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο απλά για να λέω ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που μπορούν να σου προσφέρουν χρήματα και αξιοπιστία προκειμένου να παίξεις ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μέχρι τα 35 για να μπορείς να συντηρηθείς ή να μπορείς να ζήσεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Αυτό μου χαλούσε την διάθεση. Δεν ήταν καλές οι επιλογές μου, έκανα και εγώ λάθη. Κάθε χρόνο ζητούσα τα δεδουλευμένα μου. Το ποδόσφαιρο το αγαπώ, ήταν ουσιαστικά ένα χόμπι που το έκανα επάγγελμα, αλλά κάθε χρόνο είχα φτάσει στο σημείο να παρακαλάω για τα λεφτά μου.

Τηλεφωνούσα στους δικηγόρους και 'χαλιόμουν'. Ξόδεψα πολύ χρόνο για να ζητήσω τα χρήματα μου και μου έλεγαν ψέματα. Αισθανόμουν χαζός.Δεν ολοκλήρωσα τις σπουδές με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να αποτελεί την μόνη επαγγελματική μου διέξοδο. Διαπίστωσα όμως πως είχα ελάχιστες πιθανότητες να συντηρήσω την οικογένεια μου μετά τα 35 μου. Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα restart στη ζωή μου, να βρω μία δουλίτσα άσχετη με το ποδόσφαιρο εδώ στον Καναδά και να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο από χόμπι. Έτσι για να 'ξεκα***νω'και να έχω ένα έξτρα εισόδημα.

Το σκέφτηκα πολύ καλά. Ποτέ στη ζωή μου δεν την είδα celebrity ή έπαιξα ποδόσφαιρο για να επιδεικνύομαι και να λέω πως παίζω. Δεν ήταν ποτέ αυτός ο σκοπός μου. Όταν βλέπω πως ούτε πέντε ομάδες δεν πληρώνουν στην Ελλάδα πως θα μπορέσω να συντηρηθώ; ίμαι ένας άνθρωπος που όπως προείπα δεν διατυμπάνιζα πως είμαι ποδοσφαιριστής. Δεν πήγαινα στα μπουζούκια, αλλά έφτανα στο σημείο να ζητιανεύω για τα λεφτά μου τα οποία είχα δουλέψει. Αλλοι ήταν απλήρωτοι και παρακαλούσαν τους προέδρους για τα λεφτά τους και την ίδια στιγμή πήγαιναν στα μπουζούκια.

Δεν είχα την οικογένεια μου από πίσω για να μπορώ να λέω ότι παίζω ποδόσφαιρο, αλλά δεν πληρώνομαι. Είμαι χαρούμενος και δεν μετανιώνω γιατί 'χαλιόμουν' με όσα συνέβαιναν. Ήταν κάτι που με είχε κουράσει. Σε έξι χρόνια τα έζησα όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τι να τις κάνω τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα των media αν δεν έχω να φάω; Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και εγώ δεν θα μπορούσα να παίζω ποδόσφαιρο δίχως να πληρώνομαι.Αν γυρίσεις ανάποδα τους Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν θα πέσει ούτε ευρώ. Ήμουν ένας από αυτούς.Τι θα πω στην μάνα μου και τον πατέρα μου; Δεν τα έχουμε όλα έτοιμα στη ζωή μας», ήταν τα σημαντικότερα αποσπασματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αναστασόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ