Φινάλε φωτιά στα προκριματικά του EURO – Ελπίζει η Κύπρος - iefimerida.gr

Φινάλε φωτιά στα προκριματικά του EURO – Ελπίζει η Κύπρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί η προκριματική φάση του EURO 2016 και ακόμη μένουν ανοιχτές αρκετές θέσεις για να συμπληρωθεί το παζλ των 24 που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μόλις πέντε ομάδες έχουν ήδη πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και ανάμεσά τους είναι η διοργανώτρια Γαλλία.Αγγία, Τσεχία, Ισλανδία και Αυστρία είναι οι άλλες τέσσερις ενώ υπάρχουν αρκετά δυνατές εθνικές ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη και έξω από τα μπαράζ.

Μια απ αυτές είναι η Ολλανδία, η οποία κυνηγά την Τουρκία ενώ υπάρχουν και 17 εθνικές, οι οποίες έχουν ήδη αποκλειστεί. Μια από αυτές είναι φυσικά και η Εθνική μας ομάδα, η οποία κοντράρεται απόψε στο Μπέλφαστ απέναντι στη Β.Ιρλανδία.

Ανδόρα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Νήσοι Φερόε, Σκόπια, Γεωργία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Καζακστάν, Λετονία, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο και Σερβία δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω από τους βαθμούς, στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές.

Η πρότελευταία αγωνιστική ξεκινάει σήμερα και μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά, από τα οποία θα προκύψουν και οι 8 ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν μέσω των αγώνων μπαράζ το ένα εισιτήριο.

Στον 1ο όμιλο, η Τουρκία έχει το πάνω χέρι καθώς βρίσκεται στην 3η θέση με δύο βαθμούς περισσότερους από την Ολλανδία. Αν μάλιστα οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν τότε οι Τούρκοι είναι αυτοί που υπερτερούν

Πρόγραμμα

Ισλανδία - Λετονία
Καζακστάν - Ολλανδία
Τσεχία - Τουρκία
(13/10)
Λετονία - Καζακστάν
Ολλανδία - Τσεχία
Τουρκία – Ισλανδία

Στον 2ο όμιλο, η Κύπρος διατηρεί κάποιες αμυδρές ελπίδες κατάκτησης της 3ης θέσης. Η Ουαλία κια το Βέλγιο μπορεί να μην έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση ωστόσο βρίσκονται μόλις μια ανάσα από το να το πετύχουν.Η Κύπρος βρίσκεται στην 5η θέση, πίσω από Βοσνία και Ισραήλ αντίστοιχα με δύο και τέσσερις βαθμούς διαφορά αντίστοιχα.

Πρόγραμμα

Ανδόρα - Βέλγιο
Βοσνία - Ουαλία
Ισραήλ - Κύπρος
(13/10)
Βέλγιο - Ισραήλ
Κύπρος - Βοσνία
Ουαλία – Ανδόρα

Στον 3ο όμιλο, υπάρχει οριστική τριάδα με την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία. Οι ελπίδες των τελευταίων για να κλέψουν μια απευθείας θέση είναι πάντως ελάχιστες αφού θα πρέπει να σημειώσουν δύο νίκες και παράλληλα να «αυτοκτονήσουν» είτε οι Σλοβάκοι είτε οι Ισπανοί.

Πρόγραμμα

Σκόπια - Ουκρανία
Σλοβακία - Λευκορωσία
Ισπανία - Λουξεμβούργο
(12/10)
Λευκορωσία - Σκόπια
Λουξεμβούργο - Σλοβακία
Ουκρανία – Ισπανία

Ο 4ος όμιλος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και όμιλος φωτιά. Η Γερμανία λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να οριστικοποιήσει την πρόκριση απευθείας. Πολωνία, Ιρλανδία και Σκωτία θα δώσουν τη μάχη για τις δύο θέσεις, μια απευθείας και μία μέσω των μπαράζ. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι της Γλασκώβης ανάμεσα σε Σκωτία και Πολωνία ενώ την τελευταία αγωνιστική η Πολωνία θα υποδεχθεί την Ιρλανδία.

Πρόγραμμα

Γεωργία - Γιβραλτάρ
Ιρλανδία - Γερμανία
Σκωτία - Πολωνία
(12/10)
Γερμανία - Γεωργία
Γιβραλτάρ - Σκωτία
Πολωνία – Ιρλανδία

Στον 5ο όμιλο η Αγγλία έχει ήδη προκριθεί ενώ η Ελβετία υποδέχεται το Σαν Μαρίνο οπότε θεωρητικά οι πρώτες δύο θέσεις έχουν «κλειδώσει». Η Σλοβενία υποδέχεται τη Λιθουανία και παρά το γεγονός ότι έχει πίσω της την Εσθονία στους δύο βαθμούς, παραμένει το μεγάλο φαβορί αφού οι φιλοξενούμενοι δοκιμάζονται εκτός έδρας με την Αγγλία.

Πρόγραμμα

Αγγλία - Εσθονία
Σλοβενία - Λιθουανία
Ελβετία - Σαν Μαρίνο
(12/10)
Εσθονία - Ελβετία
Λιθουανία - Αγγλία
Σαν Μαρίνο – Σλοβενία

Πραγματικός χαμός γίνεται στον όμιλο της Ελλάδας. Μπορεί η Εθνική μας να έχει αποκλειστεί από την τελική φάση του EURO όμως υπάρχουν τέσσερις ομάδες που μάχονται με διαφορετικές πιθανότητες για την πρόκριση. Η Β.Ιρλανδία με νίκη απέναντι στην Ελλάδα τελειώνει το έργο της ενώ η Φινλανδία παίζει τα ρέστα της κόντρα στη Ρουμανία εκτός έδρας. Αυτή την στιγμή προηγείται η Β.Ιρλανδία με 17 βαθμούς, ακολουθούν οι Ρουμάνοι με 16, οι Ούγγροι με 13 και η Φινλανδία με 10.

Πρόγραμμα

Ουγγαρία - Νήσοι Φερόε
Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα
Ρουμανία - Φινλανδία
(11/10)
Νήσοι Φερόε - Ρουμανία
Φινλανδία - Βόρειος Ιρλανδία
Ελλάδα – Ουγγαρία

Στον 7ο όμιλο η Αυστρία έχει πάρει ήδη την πρόκριση στην τελική φάση και απομένει ένα απευθείας εισιτήριο ανάμεσα σε Ρωσία και Σουηδία. Οι Ρώσοι προηγούνται με δύο βαθμούς και έχουν θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα αφού αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Μολδαβία και εντός το Μαυροβούνιο. Απειλή υπάρχει πάντως και για τους Σουηδούς, οι οποιοι βλέπουν το Μαυροβούνιο σε απόσταση ενός βαθμού να διεκδικεί την 3η θέση.

Πρόγραμμα

Λίχτενσταϊν - Σουηδία
Μολδαβία - Ρωσία
Μαυροβούνιο - Αυστρία
(12/10)
Αυστρία - Λίχτενσταϊν
Ρωσία - Μαυροβούνιο
Σουηδία – Μολδαβία

Στον 8ο όμιλο, υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει ο ένας καλύτερος 3ος, ο οποίος θα πάρει την απευθείας πρόκριση στα τελικά. Η Νορβηγία οδηγεί τη μάχη για τη 2η θέση και προηγείται με δύο βαθμούς της Κροατίας, η οποία όμως έχει πιο εύκολο πρόγραμμα αφού οι Νορβηγοί στην τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα την υπόθεση πρόκριση, κάτι που πάντως δεν θα δυσκολευτεί λογικά να κάνει απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν.

Πρόγραμμα
Αζερμπαϊτζάν - Ιταλία
Νορβηγία - Μάλτα
Κροατία - Βουλγαρία
(13/10)
Βουλγαρία - Αζερμπαϊτζάν
Ιταλία - Νορβηγία
Μάλτα – Κροατία

Τέλος, στον 9ο όμιλο τα φώτα πέφτουν πάνω στο παιχνίδι των Τιράνων. Στο Ελμπασάν, η Αλβανία υποδέχεται την Σερβία στο παιχνίδι που ξεχωρίζει όχι μόνο για το αγωνιστικό του ενδιαφέρον αλλά κυρίως για το εξωαγωνιστικό σκέλος του και τα όσα προηγήθηκαν στο ματς του πρώτου γύρου. H Πορτογαλία υποδέχεται τη Δανία και με ένα βαθμό προκρίνεται στην τελική φάση, την ώρα που η Αλβανία με νίκη απέναντι στους Σέρβους θα παρακαλά για ήττα των Δανών.

Πρόγραμμα
Αλβανία - Σερβία
Πορτογαλία - Δανία
(11/10)
Αρμενία - Αλβανία
Σερβία - Πορτογαλία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πορτογαλία Δανία euro προκριματικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ