Σοκάρει το βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο των Αλβανών - Στον «αέρα» η αναμέτρηση με τους Σέρβους - iefimerida.gr

Σοκάρει το βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο των Αλβανών - Στον «αέρα» η αναμέτρηση με τους Σέρβους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στα Τίρανα ενόψει του αποψινού αγώνα ανάμεσα στην Αλβανία και τη Σερβία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα εθνικιστικό βίντεο των Αλβανών, το οποίο προαναγγέλλει ουσιαστικά το τι θα ακολουθήσει στην πρωτεύουσα της χώρας το βράδυ.

Η σύλληψη του Ισμαήλ Μορίνα, του ανθρώπου που έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το drone, το οποίο έστειλε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο με τη σημαία της Αλβανίας, αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα των Αλβανών.

Οι απειλές κινητοποίησαν μέχρι και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ωστόσο ακόμη και η συνδρομή του στρατού δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε χθες την αποστολή των Σέρβων.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα κυκλοφορεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο από την πλευρά των εθνικιστών Αλβανών ως μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει το βράδυ. Οι αρχές της Αλβανίας έχουν ήδη κινητοποιήσει 3.000 αστυνομικούς ενώ διακριτική θα είναι και η παρουσία του στρατού. Αν και τα εισιτήρια για την αναμέτρηση που θα φιλοξενηθεί στο Ελμπασάν έχουν δοθεί ονομαστικά, υπάρχει ο φόβος ότι πολλοί φανατικοί Αλβανοί οπαδοί θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στο γήπεδο με τη βία.

Από την πλευρά τους οι Σέρβοι μέσω του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Κάρατζιτς, απείλησαν να μην αγωνιστούν αν δημιουργηθούν επεισόδια ενώ η UEFA έχει διευκρινίσει στους Αλβανούς πως με το παραμικρό που θα συμβεί, θα δώσει εντολή να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλβανία Σερβία Ποδόσφαιρο Euro 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ