Κουτσούμπας: O Τσίπρας επαναλαμβάνει όσα μας έφεραν στα νέα μνημόνια - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: O Τσίπρας επαναλαμβάνει όσα μας έφεραν στα νέα μνημόνια

ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως το 36% του ΣΥΡΙΖΑ δεν ερμηνεύεται ως έγκριση σκληρών μέτρων.

«Απευθυνόμαστε στον λαό και τονίζουμε πως πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας. Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης. Ο δρόμος που ακολουθούμε χρειάζεται θυσίες και δεν είναι μονόδρομος», ανέφερε από το βήμα ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε λέγοντας:

«Το 36% κ. Πρωθυπουργέ δεν είναι έγκριση από τον λαό. Από που κι ώσπου δεν έχουν οι άλλες δυνάμεις δικαίωμα να ασκούν κριτική; Τι πάει να πει ο λαός μίλησε; Ξέρετε πόσα κόμματα ο λαός τα έβγαλε πανηγυρικά και με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τα δικά σας και τελικά τα έριξε στα τάρταρα μέχρι εξαφάνισης».

«Όταν ήσασταν αντιπολίτευση του 4-5% κάνατε κριτική σε κόμματα του 40%. Και σήμερα λέτε πως δεν δέχεστε κριτική, επειδή κάθεστε στις κυβερνητικές καρέκλες;», τόνισε.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις πρωθυπουργού υπόσχονται ανάπτυξη που θα φέρει το δήθεν μεγάλο κεφάλαιο.

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει όλα αυτά που μάς έφεραν σε νέα μνημόνια, πακέτα ή όπως τα λένε κάθε φορά. Κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι ξένοι. Όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν νέες απώλειες, για να αυξηθούν τα κέρδη τους και η ανταγωνιστικότητά τους. Δεν υπάρχει καπιταλιστικό μοντέλο που να λειτουργεί υπέρ της εργατικής τάξης. Σχεδόν ένας στους δύο δεν μπορεί να βρει δουλειά», υπογράμμισε.

«Για ποια σύγκρουση με το παλιό καθεστώς μιλάτε κε Τσίπρα;», διερωτήθηκε ο γ.γ του ΚΚΕ.
Παράλληλα, σημείωσε πως «οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί, οι εργαζόμενοι έχουν απολέσει το βιοτικό τους επίπεδο.

Την περίοδο της κρίσης επενδύθηκαν δισ. ευρώ από την άρχουσα τάξη. Από τη μία το κράτος δίνει επίδομα πείνας και από την άλλη κατεδαφίζει ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει δεσμεύσεις με ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

Ο κ. Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην παράλειψη του κ. Τσίπρα να μιλήσει για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Και για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τσιμουδιά δεν έβγαλε ο πρωθυπουργός ούτε μια κουβέντα. Με δυο λογία θα μπορούσε να δώσει το βασικό στίγμα. Δεν το έκανε εξαιτίας των παιχνιδιών που παίζει με τους φίλους του από τον Ατλαντικό και το ΝΑΤΟ. Παιχνίδια επικίνδυνα».

«Το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική λύση μέσα και έξω από τη βουλή. Πέρασε ο χρόνος της ανοχής. Λέμε ΟΧΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης. Μέσα στη σαπίλα του πολιτικού κόσμου, τα δημοψηφίσματα δεν ενισχύουν τη δημοκρατία, αλλά χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Όλα όσα έχουν πει θα αποδειχτούν "αέρας κοπανιστός''», υποστήριξε.

Είμαστε στη φάση μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Αυτή η τρίτη φορά, δεν θα περάσει εύκολα. Το μαστίγιο και το καρότο δεν το δέχεται ο λαός, είναι αυτός που θα βάλει την σφραγίδα στις εξελίξεις. Η πραγματική αναμέτρηση σε πολιτικό, ιδεολογικό είναι μπροστά μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Κουτσούμπας Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ