Το νόημα Μεϊμαράκη στον Θεοδωράκη για τον εκλογικό νόμο - iefimerida.gr

Το νόημα Μεϊμαράκη στον Θεοδωράκη για τον εκλογικό νόμο

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία... συνεννόηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου έκανε από το βήμα της βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα και επικοινωνία στη νοηματική με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να ψηφιστεί νέος νόμος από αυτή τη βουλή, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και πρότεινε μάλιστα την εκπόνηση σχεδίου συνολικά για το Σύνταγμα, τον κανονισμό της βουλής και τον εκλογικό νόμο.

Οταν ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να πάρει συγκεκριμένη θέση επί του ζητήματος, ο πρωθυπουργός παρατήρησε από τη θέση του «Χωρίς τη Νέα Δημοκρατία», με τον επικεφαλής του Ποταμιού να του απαντά «Θα συμφωνήσει και η ΝΔ, μου έκανε νόημα ο κ. Μεϊμαράκης. Ολοι προσγειώνονται κάποια στιγμή», ενώ παρενέβη ο Νίκος Βούτσης για να... επιβάλει την τάξη, λέγοντας «Μην κάνετε νοήματα!».

Πέρα από αυτό, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα ουσιαστικά να συγκρατήσει τα στελέχη του, συνιστώντας του να τους συμβουλεύσει να έχουν πιο μετρημένη γλώσσα απέναντι στο Ποτάμι κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στον κ. Σκουρλέτη λέγοντας ότι «Εκανε καριέρα λοιδωρώντας το Ποτάμι».

«Τώρα που τα εξώφυλλα μαρτυρούν τις φιλίες και οι αποφάσεις σας μαρτυρούν τις σχέσεις με το σύστημα, κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν το τροπάριο και μιλούν για ακροδεξιό Ποτάμι», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, κάνοντας αναφορά σε ανακοίνωση που βγήκε το βράδυ της Τρίτης, χαρακτηρίζοντάς τη μνημείο ανευθυνότητας.

Αμέσως μετά αντέδρασε ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας «Όταν ο κ. Θεοδωράκης μιλάει στο Κοινοβούλιο και απευθύνεται σε αυτό, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μιλάει στον καθρέφτη του και στον εαυτό του». Απάντηση στον κ. Θεοδωράκη- που στην ομιλία του ανέφερε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου μετρά ήδη δύο νεκρούς- έδωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Ο κ. Θεοδωράκης πριν πει ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση να προσέχουν τα λόγια τους και να τα μετρούν, είπε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου βαρύνεται με δύο φόνους. Αυτή η κακολογία έχει πλέον χαρακτηριστικά προπαγάνδας, διότι επαναλαμβάνεται διαρκώς μήπως και πιάσει, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστικά προπαγάνδας και είναι ψευδής», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και υπογράμμισε: «Οι καινοτομίες του πρόσφατου νόμου αφορούσαν μόνο ειδικές κατηγορίες κρατουμένων, όπως οι ανάπηροι, οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί, οι ανήλικοι και οι υπερήλικες, και όχι άλλες κατηγορίες κρατουμένων, όπως εκείνοι οι οποίοι υποτροπίασαν και τέλεσαν δολοφονίες, τέλεσαν ανθρωποκτονίες μετά την απόλυσή τους. Η κακολογία αυτή είναι αχαρακτήριστη και δεν χρειάζεται να μιλήσω περισσότερο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ