Αμετάκλητη η καταδίκη για τους πρώην νομάρχη Ηλείας και πρώην δήμαρχο Ζαχάρως - iefimerida.gr

Αμετάκλητη η καταδίκη για τους πρώην νομάρχη Ηλείας και πρώην δήμαρχο Ζαχάρως

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμένει η ποινή που επέβαλε το Εφετείο στον πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και στον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, μετά και την επικύρωση από τον Αρειο Πάγο, για τις φωτιές της Ηλείας το 2007, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, κατέστησε αμετάκλητη την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία καταδικάστηκαν οι κ.κ. Καφύρας και Χρονόπουλος σε φυλάκιση 10 ετών ο καθένας. Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα και το ποσό της εξαγοράς θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 1.200 ευρώ. Οι δύο άνδρες, καταδικάστηκαν για το αδίκημα της αμέλειας λήψης των αναγκαίων μέτρων για αποφυγή πυρκαγιάς από την οποία προκλήθηκαν θάνατοι.

Κατά τον τότε σχεδιασμό οι τοπικοί φορείς είχαν την υποχρέωση, σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης, να έχουν σε ετοιμότητα πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα, όπως επίσης να είχαν προβεί σε διάνοιξη των αγροτικών δρόμων, ωστόσο κανένα μέτρο δεν είχε ληφθεί, με αποτέλεσμα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, τα μέτωπά της να είναι ανεξέγλεγκτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταδίκη Ζαχάρω Ηλεία δήμαρχος φωτιές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ