«Αριστερό υπουργείο Οικονομικών» - Ο Τσακαλώτος στέλνει μηνύματα στους «53» - iefimerida.gr

«Αριστερό υπουργείο Οικονομικών» - Ο Τσακαλώτος στέλνει μηνύματα στους «53»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αποκαλώντας τον εαυτό του «αριστερό υπουργό Οικονομικών» και το υπουργείο του «Αριστερό υπουργείο Οικονομικών», την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι αποκλειστικό έργο του ΥΠΟΙΚ το επόμενο διάστημα είναι η επιβολή και είσπραξη βαρύτατων φόρων, ο κ. Τσακαλώτος δεν εξήγησε επαρκώς τι εννοούσε με τον όρο «Αριστερό ΥΠΟΙΚ».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήνυμα του κ. Τσακαλώτου απευθυνόταν περισσότερο στην «Ομάδα των 53» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, και στον παρόντα πρωθυπουργό, παρά στους βουλευτές των άλλων κομμάτων που τον άκουγαν στη βουλή.

Η αριστερή Ομάδα των 53
Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο κυβερνών κόμμα αναφέρουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ομάδα των 53, ο οποία παραμένει με το όπλο παρά πόδα και είναι έτοιμη κάθε στιγμή να κάνει αντιπολίτευση «από τα αριστερά» στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. O υπουργός Οικονομικών εισακούεται από τα μέλη της «Ομάδας των 53» και θεωρείται ατύπως επικεφαλής της.
Ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ασκεί επιρροή σε τουλάχιστον 10 «επίφοβους» βουλευτές της εν λόγω «Ομάδας», οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν δήλωναν απρόθυμοι να ψηφίσουν σκληρά μνημονιακά μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους.
Ο πρωθυπουργός χειρίστηκε το θέμα των «53» με τακτικό ελιγμό. Καταρχήν αποδέχτηκε τον όρο Τσακαλώτου να μην αναμειγνύεται ο Γιάνης Δραγασάκης στον δικό του τομέα ευθύνης, και κυρίως να μην έχει εποπτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε και τους όρους των «53» που ήθελαν την Τασία Χριστοδουλοπούλου σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον Θοδωρή Δρίτσα στο υπουργείο Ναυτιλίας. Στόχος του πρωθυπουργού είναι οι βουλευτές που ανήκουν στην εν λόγω Ομάδα να δώσουν θετική ψήφο στην κυβέρνηση όταν έρθουν οι δύσκολοι εφαρμοστικοί νόμοι στη βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ