O Τσιρώνης ανοίγει ξανά το θέμα του Ελληνικού - Προκρίνει μόνο τη μελέτη του Πολυτεχνείου - iefimerida.gr

O Τσιρώνης ανοίγει ξανά το θέμα του Ελληνικού - Προκρίνει μόνο τη μελέτη του Πολυτεχνείου

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με άξονα την παλαιότερη μελέτη του Εθνικού Μετσόβου Πολυτεχνείου τάχθηκε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στη βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός για τα θέματα Περιβάλλοντος ουσιαστικά τάχθηκε κατά του σχεδίου της Lamda Development, που έχει ήδη υπογράψει την πρώτη σύμβαση. «Μία από τις προτεραιότητες είναι να καταφέρουμε να λύσουμε το θέμα του Ελληνικού, να προχωρήσουμε σε αξιοποίηση της έκτασης με βάση την πρόταση του Πολυτεχνείου, που είναι η μόνη πραγματικά καλή λύση, που εδώ και δεκαετίες παραγνωρίζεται», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσιρώνης.

Μάλιστα, στη συνέχεια στράφηκε εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για στρατηγική που στηρίζεται στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, που δεν αγγίζει μόνο τους μισθωτούς αλλά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Είναι ο θάνατος του εμποράκου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Για τη δική σας λογική ένα μεγάλο Mall στο Ελληνικό είναι επένδυση ανάπτυξης. Για τη δική μας λογική, είναι το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και η μετατροπή εμπόρων σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους».

Κατά την ομιλία του, προς το τέλος, ο κ. Τσιρώνης είχε αντιπαράθεση με τον Γιώργο Αμυρά. Αφορμή το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν πέρα από το αν εμπιστεύονται ή όχι την κυβέρνηση και «σε ποιο στρατόπεδο ανήκουν: του κ. Σόιμπλε ή το στρατόπεδο που βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη». Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον κ. Αμυρά να κάνει λόγο για «απαράδεκτο υπονοούμενο», ενώ απάντησε στον κ. Τσιρώνη ότι «στο στρατόπεδο του Σόιμπλε είναι εκείνοι που υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο».

Επιπλέον ο κ. Τσιρώνης εξήγγειλε:

  • Την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία και θα κοστίσει στην χώρα 700 δισ. μέχρι το 2100,
  • Εντατικοποίηση ανάρτησης των δασικών χαρτών και βαθμιαία επίλυση των χρόνιων προβλημάτων με οικισμούς εντός δασικών εκτάσεων,
  • Συνεργασία όλων των φορέων, που ασχολούνται με το κλίμα, ώστε να σταματήσει η κατασπατάληση πόρων,
  • Εφαρμογή της ταυτότητας κτιρίου ώστε να τερματιστεί οριστικά η αυθαίρετη δόμηση,
  • Αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων οικισμών και διατηρητέων κτιρίων,
  • Ξεμπλοκάρισμα πολεοδομικών και χωροταξικών παρεμβάσεων (πχ ΓΠΣ, ΣΧΟΑΠ, ΠΔ),
  • Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του κτηματολογίου,
  • Οριστική οριοθέτηση ρεμάτων,
  • Ολοκλήρωση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, ΠΔ και διαχειριστικών σχεδίων για όλη την Ελλάδα,
  • Εκπόνηση δασολογίου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικό Γιάννης Τσιρώνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ