Ένα χρόνο μετά τον θάνατό της η Μπρίτανι Μέιναρντ μιλά σε βίντεο για την απόφασή της [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό της η Μπρίτανι Μέιναρντ μιλά σε βίντεο για την απόφασή της [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επιλογή της να βάλει τέλος στη ζωή της, ένα νέο βίντεο της Μπρίτανι Μέιναρντ έρχεται στη δημοσιότητα.

Σε αυτό, η Μέιναρντ που ανακάλυψε ότι πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο σε τελικό στάδιο μιλάει για την επιλογή της να επιδιώξει μία υποβοηθούμενη αυτοκτονία και για τον αγώνα της να νομιμοποιηθεί στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Έναν αγώνα που τελικά κέρδισε μετά θάνατο καθώς την Δευτέρα που πέρασε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέρι Μπράουν υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία.

Με αφορμή λοιπόν την νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας για τα άτομα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο κάποιας ανίατης ασθένειας η οργάνωση «Compassion & Choices» δημοσιοποίησε το εν λόγω βίντεο. «Η ελευθερία του θανάτου με αξιοπρέπεια υπάρχει γιατί είναι επιλογή», φαίνεται να λέει σε αυτό η Μέιναρντ. «Το επέλεξα για τον εαυτό μου. Ποτέ δεν θα στεκόμουν εδώ να πω σε κανέναν άλλο ότι πρέπει να κάνουν την επιλογή για τον εαυτό τους. Αλλά η ερώτησή μου είναι ποιος νομίζουν ότι μπορούν να καθίσει εδώ και να μου πει ότι δεν αξίζω αυτή την επιλογή», συνεχίζει η κοπέλα που έγινε εξώφυλλο ακόμα και το People όταν δημοσιοποίησε την ιστορία της. Η ίδια έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Καλιφόρνια και να μετακομίσει στο Όρεγκον όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία ήταν νόμιμη.

«Μερικές φορές όταν η ζωή σού παρουσιάζει ευκαιρίες να κάνεις κάτι είναι σημαντικό, είναι πραγματικά σημαντικό να μην γυρίσεις την πλάτη σου σε αυτή την ευκαιρία», λέει η Μέιναρντ και συνεχίζει: «Και έτσι απλά προσπαθώ να ακολουθήσω αυτό που πιστεύω στην καρδιά μου και στο μυαλό μου ότι είναι σωστό».

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό της η Μπρίτανι Μέιναρντ μιλά σε βίντεο για την απόφασή της [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Ένα χρόνο μετά τον θάνατό της η Μπρίτανι Μέιναρντ μιλά σε βίντεο για την απόφασή της [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ