Κύκλωμα διακινητών: Εστελναν τους πρόσφυγες κομμωτήριο και για μακιγιάζ πριν τους βγάλουν τα πλαστά διαβατήρια - iefimerida.gr

Κύκλωμα διακινητών: Εστελναν τους πρόσφυγες κομμωτήριο και για μακιγιάζ πριν τους βγάλουν τα πλαστά διαβατήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ένα αποκαλύπτονται τα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος των διακινητών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακινητές χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές. Για παράδειγμα, η κωδική ονομασία για τους μετανάστες ήταν πουλιά ή περιστέρια.

Τους έστελναν κομμωτήριο
Τα μέλη του κυκλώματος πρόσεχαν μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ενδεικτικό είναι πως πριν βγάλουν φωτογραφίες τους μετανάστες για να τους φτιάξουν τα πλαστά διαβατήρια, τους έστελναν κομμωτήριο για κούρεμα-χτένισμα, αλλά και για μακιγιάζ!

Η ανακύκλωση των διαβατηρίων
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η βιομηχανία των πλαστών διαβατηρίων λειτουργούσε με μέθοδο ανακύκλωσης. Οπως ανέφεραν μετανάστες, ο ενδιαφερόμενος για να βγάλει πλαστό διαβατήριο έπρεπε να πληρώσει το ανάλογο ποσό, αλλά και να δώσει άλλα 1.000 ευρώ ως εγγύηση επιστροφής του εγγράφου.

Δηλαδή, οι μετανάστες, αφού έφταναν στον προορισμό τους, έστελναν πίσω το διαβατήριο και οι διακινητές τούς επέστρεφαν τα 1.000 ευρώ που είχαν πάρει ως εγγύηση. Στη συνέχεια το κύκλωμα «ανακύκλωνε» το διαβατήριο και το έδινε σε κάποιον άλλο μετανάστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες κομμωτήριο μακιγιάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ