Κάθε πότε πρέπει να πλένονται οι πυτζάμες - iefimerida.gr

Κάθε πότε πρέπει να πλένονται οι πυτζάμες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και στην οποία συμμετείχαν 2.500 άνθρωποι, η πλειοψηφία των ανδρών φοράει τις ίδιες πιτζάμες για 13 συνεχόμενες νύχτες ενώ των γυναικών για 17 νύχτες.

Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς θεωρούν ότι το γεγονός ότι οι πιτζάμες είναι ένα ρούχο που φοριέται μόνο στο σπίτι τις επιτρέπει να είναι καθαρές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε αυτό φυσικά συνυπολογίζουν και το ότι πριν τις βάλουμε συνήθως έχουμε κάνει μπάνιο.

Τι υποστηρίζουν όμως οι ειδικοί; «Οι πιτζάμες έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα σας. Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται με ταχύ ρυθμό όλο το 24ωρο. Τα υφάσματα είναι το καλύτερο περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς. Κι ενώ, το δέρμα και το γαστρεντερικό μας σύστημα βρίθει μικροοργανισμών που δεν είναι απαραίτητα κακοί, αν βρεθούν στις λάθος συνθήκες, τότε πράγματι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας!», λέει η Σάλι Μπλούμφιλντ από την Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Η ίδια προειδοποιεί ότι τα μικρόβια μπορούν να μεταφερθούν από τον έναν άνθρωπο στον άλλο, όπως και από το ένα ρούχο στο άλλο. Για αυτό αν θέλετε να παραμείνετε καθαροί πλύνετε τις πυτζάμες σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και φυσικά προσπαθήστε να ακολουθήσετε αυτή την συμβουλή και για τα σεντόνια σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πιτζάμες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ