Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απέρριψε τη μήνυση Ιταλών ομολογιούχων κατά της ΕΚΤ για το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απέρριψε τη μήνυση Ιταλών ομολογιούχων κατά της ΕΚΤ για το ελληνικό χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία εξεδόθη την Τετάρτη, η ΕΚΤ λειτούργησε νομότυπα το 2012 όταν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η απόφαση βγήκε έπειτα από προσπάθεια 200 Ιταλών επενδυτών να μηνύσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους από εκείνη την αναδιάρθρωση έχασαν 12 εκατομμύρια ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως οι συγκεκριμένες απώλειες ήταν μέρος του «κανονικού κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές». Οι Ιταλοί ομολογιούχοι είχαν υποστηρίξει ότι η ΕΚΤ προχώρησε σε μια μυστική συμφωνία swap με τις αρχές της Ελλάδας το 2012, έτσι ώστε να λάβει νέα, καλύτερα δομημένα ομόλογα και συνεπώς να λειτουργήσει προς όφελος κάποιος και εις βάρος κάποιων άλλων. Έτσι, σημείωναν, υπήρξαν κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που έλαβαν νέους τίτλους με σημαντικά χαμηλότερη ονομαστική αξία και μεγαλύτερη περίοδο ωρίμανσης.

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ένωσης, ανέφερε στην απόφασή του ότι η ΕΚΤ ενήργησε αποκλειστικά με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ