Κατρούγκαλος: Θα προστατεύσουμε τις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Θα προστατεύσουμε τις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ

(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση καθώς επίκειται η προετοιμασία του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου, το ν/σ θα πρέπει να έχει έρθει μέσα στον Νοέμβριο.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ».

Οπως είπε «είμαστε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θέλει να προστατεύσει αυτούς που έχουν τις χαμηλότερες συντάξεις», τονίζοντας πως η Αθήνα θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εταίρους-δανειστές, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις με «κοινωνικό πρόσημο».

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως ακόμα δεν έχει καθοριστεί πώς θα γίνει η «δίκαιη κατανομή» των αλλαγών ανάμεσα στις εισοδηματικές κατηγορίες των συνταξιούχων, και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει την τεχνική υποστήριξη των θεσμών, ώστε να υπάρχει εξ αρχής συμφωνία για το ζήτημα.

Παραδέχθηκε εξάλλου, ότι τα χρονικά όρια είναι πάρα πολύ πιεσμένα και τα περιθώρια ασφυκτικά. «Μέσα σε έναν μήνα πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έχει γίνει σε 40 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Περιέγραψε πάντως ως στόχο της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ένα ασφαλιστικό σύστημα αξιοπρεπές: Στόχος είναι «να μπορέσουμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και ένα σύστημα που θα δίνει συντάξεις που δεν θα είναι συντάξεις – φιλοδωρήματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Εργασίας.

Αναφερόμενος στη συνένωση των ασφαλιστικών Ταμείων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα πρέπει υπάρξει και ένας ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, κι όχι να διατηρούνται εκατοντάδες διαφορετικοί κωδικοί υπολογισμού, ακόμα και μετά την ενσωμάτωση οργανισμών στο ΙΚΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ