Οταν κρατούμενοι των φυλακών κέρδισαν σε ντιμπέιτ τους φοιτητές του Χάρβαρντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν κρατούμενοι των φυλακών κέρδισαν σε ντιμπέιτ τους φοιτητές του Χάρβαρντ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη μία πλευρά της σκηνής κάθονταν τρία από τα πιο λαμπρά μυαλά της Άιβι Λιγκ. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν βρισκόταν κανένας από τους φοιτητές των σχολών που συμπληρώνουν τη λίστα των πανεπιστημίων με το υψηλότερο ακαδημαϊκό και κοινωνικό κύρος των ανατολικών ΗΠΑ, αλλά τρεις άντρες που έχουν καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα, όπως η ανθρωποκτονία.

Έτσι επρόκειτο για έναν διαφορετικό διαγωνισμό ανταλλαγής επιχειρημάτων, την έκβαση του οποίου όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Τρόφιμοι του Σωφρονιστικού Ιδρύματος της Ανατολικής Νέας Υόρκης, ο Καρλ Σνάιντερ, ο Ντιχουάν Τάτρο και ο Κάρλος Πολάνκο, συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Bard Prison του Bard College, η οποία προσφέρει εκπαίδευση κολεγιακού επιπέδου στους τρόφιμους των φυλακών που επιθυμούν να λάβουν ανώτατη μόρφωση και μέσω αυτής τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ντιμπέιτ με αντιπάλους τους πρωταθλητές της Αμερικής.

«Θα πρέπει να επιτρέπεται στα δημόσια σχολεία να διώχνουν τους μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα;» ήταν η ερώτηση στην οποία κλήθηκαν οι τρεις κρατούμενοι να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους.

Χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους ούτε το διαδίκτυο, αλλά και γενικά κανένα από τα μέσα που διαθέτουν οι φοιτητές του Χάρβαρντ, η ομάδα από της νεοϋορκέζικης φυλακής ανέπτυξε ένα επιχείρημα το οποίο η αντίπαλη ομάδα δεν είχε λάβει καν υπόψιν της.

Οταν κρατούμενοι των φυλακών κέρδισαν σε ντιμπέιτ τους φοιτητές του Χάρβαρντ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην περίπτωση, λοιπόν, που τα δημόσια σχολεία έδιωχναν τους μαθητές των παράτυπων μεταναστών, είπαν οι τρεις τρόφιμοι, διατυπώνοντας το επιχείρημά τους, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και πλουσιότερα σχολεία θα μπορούσαν να λάβουν δράση και να τους παράσχουν καλύτερη εκπαίδευση.

Εντυπωσιασμένοι οι κριτές, τους ανακήρυξαν νικητές εν μέσω ζητωκραυγών από το πλήθος που παρακολουθούσε. Το ίδιο ενθουσιασμένη όμως ήταν και η ομάδα του Χάρβαρντ, η οποία σε ανακοίνωσή της στο Facebook ύμνησε την ευφυΐα των αντιπάλων της, τονίζοντας ότι είναι υπερήφανη που έχασε από αυτούς.

«Είμαστε ευλογημένοι που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Μας δίνει τη δυνατότητα να πιστεύουμε στους εαυτούς μας», σχολίασε από την πλευρά του ένα μέλος της ομάδας των τροφίμων, ο Κάρλος Πολάνκο.

Οταν κρατούμενοι των φυλακών κέρδισαν σε ντιμπέιτ τους φοιτητές του Χάρβαρντ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ