Συνάντηση Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Τόμσεν στη σύνοδο του ΔΝΤ στο Περού - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Τόμσεν στη σύνοδο του ΔΝΤ στο Περού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μακρινό Περού και στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται να υπάρξει μια άκρως καθοριστική συνάντηση με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, εκεί θα βρεθούν σε κοινό τραπέζι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πόουλ Τόμσεν.

Πάντα βάσει αυτών των πληροφοριών, ο κ. Τσακαλώτος πρόκειται να ταξιδέψει στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, όπου θα μετέχει στις εργασίες της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στο Περού αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάτι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σειρά συναντήσεων με τα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων με τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και τον επικεφαλής Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Βίτορ Κασπάρ.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η αξιολόγηση, τα προαπαιτούμενα και θέματα τεχνικής βοήθειας.

Στο Περού αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάτι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή και συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις για το ασφαλιστικό.

Χθες, το ΔΝΤ δημοσίευσε έκθεση στα πλαίσια του World Economic Outlook. Οι προβλέψεις του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται σε εναρμόνιση με εκείνες που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού της χώρας για το 2016 που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Bουλή.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ