«Πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου -Τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα [λίστα] - iefimerida.gr

«Πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου -Τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα [λίστα]

Την επικοινωνιακή διαχείριση του κυβερνητικού έργου χαράσσει ένας στενός κύκλος συνεργατών του πρωθυπουργού, με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να δίνουν -σχεδόν σε καθημερινή βάση- ραντεβού για «πρωινό καφέ».

Την ισχυρή ομάδα πέριξ του Αλέξη Τσίπρα αποτελούν πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενώ όταν συντρέχει λόγος δεν λείπουν και οι έκτακτες συμμετοχές. Οι μόνιμοι «καφενόβιοι» στην πρωινή σύσκεψη είναι οι:

«Πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου -Τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα [λίστα] | iefimerida.gr 0


1.Νίκος Παππάς
Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωθυπουργό και άνετα μπορεί να πει κανείς πως η πορεία του είναι παράλληλη και ταυτισμένη με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα. Είναι το «μάτι και το αυτί» του πρωθυπουργού. Παίζει κομβικό ρόλο τόσο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όσο και στις κατά καιρούς εσωκομματικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αδιαμφισβήτητα είναι το πρόσωπο «κλειδί» για την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, αλλά και για τη «χάραξη» και μετάδοσης της «γραμμής»- εντός και εκτός- κόμματος και μετέχει σε καθημερινή βάση στην πρωινή σύσκεψη. Άλλωστε, η ανάθεση στον Ν. Παππά του "πακέτου" των επενδύσεων δεν έγινε τυχαία. Ο πρωθυπουργός θέλει άμεση ενημέρωση και γνώση όλων των κινήσεων.

«Πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου -Τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα [λίστα] | iefimerida.gr 1


2. Ολγα Γεροβασίλη
Παρούσα στον «πρωινό καφέ» είναι και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στις πλάτες της οποίας πέφτει μεγάλος φόρτος εργασίας. Οι πρώτες πρωινές ώρες περνούν με τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα ανοιχτά και την ίδια να ενημερώνεται για τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ το κινητό της τηλέφωνο χτυπάει ασταμάτητα. Ωστόσο, όπως μαθαίνει το iefimerida.gr, όταν το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα δεν το επιτρέπει η ενημερωτική σύσκεψη μετακινείται για αργότερα και ο καφές γίνεται, μεσημεριανός.

«Πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου -Τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα [λίστα] | iefimerida.gr 2


3. Αγγελος Τσέκερης
Στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, εδρεύει και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Άγγελος Τσέκερης. Είναι από τους «παλιούς» συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και για όσους ξέρουν καλά τα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσέκερης ήταν ένας από τους λογογράφους του. Από τα χέρια του περνούν-μεταξύ άλλων- η αποδελτίωση της ροής ειδήσεων από εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης όπως και η συχνή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους. Μετέχει τόσο στον «πρωινό καφέ» και σε όποια άλλη κυβερνητική σύσκεψη κρίνεται αναγκαίο και από το Μαξίμου φεύγει αργά το βράδυ.

«Πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου -Τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα [λίστα] | iefimerida.gr 3


4.Δημήτρης Τζανακόπουλος
Είναι ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και ανήκει στη γενιά των «τριαντάρηδων» του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει στη στενή ομάδα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και οργανώνει την καθημερινή του ατζέντα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (από το 2005-2010) και ήταν ένα από τα μαχητικότερα στελέχη κατά τις διαδικασίες ίδρυσης του ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.
Σήμερα, γράφει σχεδόν όλους τους λόγους του πρωθυπουργού, παρακολουθεί την πορεία του κυβερνητικού έργου, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον συμβουλεύεται συνεχώς. Μαζί με το Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα χαράσσουν τη "γραμμή", ενώ οι καλά γνωρίζοντες λένε πως είναι "η...Αγία Τρίαδα του Μαξίμου".

«Πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου -Τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα [λίστα] | iefimerida.gr 4


5. Αλέκος Φλαμπουράρης
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μετέχει στον πρωινό καφέ όταν κρίνεται αναγκαίο. Οποιαδήποτε στιγμή όμως, μπορεί να ανοίξει την πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού για να πει την άποψή του. Πρόκειται για το πρόσωπο που έχει συνδέσει ίσως περισσότερο από όλους το όνομά του με την ανάδειξη και την παραμονή του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ στις περιόδους του «4%».Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ο Αλέξης Τσίπρας συνδέονται με βαθιά φιλία. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα παιδιά του πρωθυπουργού τον αποκαλούν "παππού Αλέκο".

Διευρύνεται ο…κύκλος
Τέλος, όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα με ανοικτά τα «μέτωπα» της ψήφισης των προαπαιτουμένων και της αξιολόγησης, το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρηθούν και οι ισορροπίες μεταξύ κόμματος- κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κύκλος όσων μετέχουν στις πρωινές συσκέψεις θα διευρυνθεί και θα παίρνουν μέρος ένας από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου, που δεν αποκλείεται να είναι και πάλι η Ράνια Σβίγκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ