«Ρολά» στις εφορίες για τους πολίτες - iefimerida.gr

«Ρολά» στις εφορίες για τους πολίτες

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μια... ηλεκτρονική εφορία οραματίζεται ο Τ. Αλεξιάδης, όπου οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να στήνονται σε ουρές και να... μαλλιοτραβιούνται με τους εφοριακούς.

Το πρόβλημα είναι ότι για να φτάσουμε εκεί- σύμφωνα με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών μπορεί να γίνει το 2016- θα πρέπει αφενός να αλλάξουν ΟΛΑ στους απίστευτους Κώδικες Φορολογίας Εισοδημάτων, Κεφαλαίου, Φορολογικής Διαδικασίας, αφετέρου να ξεπεραστούν επιτέλους οι τεχνικές δυσκολίες και να μπορέσουν να λειτουργήσουν όπως πρέπει οι εφαρμογές του TAXIS.

Το στοίχημα χαρακτηρίζεται τεράστιο, καθώς η πολυνομία, η πληθώρα Αποφάσεων και οι δαιδαλώδεις εγκύκλιοι καθιστούν σχεδόν απαγορευτική την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν για τους φορολογούμενους χωρίς την παρουσία τους στην εφορία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του... κλειδάριθμου για τους νέους χρήστες του Taxis, οι οποίοι πρέπει να στήνονται στην ουρά του Μητρώου, μαζί με δεκάδες άλλους φορολογούμενους, οι οποίοι δεν αρκεί να δηλώνουν τις μεταβολές στοιχείων μέσω Ίντερνετ, αλλά πρέπει βασανιστικά να υποβάλουν και χειρόγραφο έντυπο.

Όσον αφορά στη χρήση πλαστικού χρήματος, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελανιού, ο Τ. Αλεξιάδης απέφυγε αυτή τη φορά να συνδέσει τη χρήση καρτών με το "χτίσιμο" του αφορολογήτου. Μίλησε, όμως, για κίνητρα- όπως οι κληρώσεις χρηματικών ποσών- προς τους καταναλωτές, καθώς και για κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα τηρούν ειδικό επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, αποκλειστικά και μόνο για την πίστωση του ΦΠΑ και την άμεση απόδοση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ