Η αντιπολίτευση απαντά στο «άνοιγμα» Τσίπρα: Είσαι μόνος σου, ό,τι έσπειρες, θερίζεις - iefimerida.gr

Η αντιπολίτευση απαντά στο «άνοιγμα» Τσίπρα: Είσαι μόνος σου, ό,τι έσπειρες, θερίζεις

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ηχηρό «όχι» απάντησε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων ως προς τον ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σήμερα στο βήμα ανέβηκαν - εκτός από τους υπουργούς της κυβέρνησης - και βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα συμπορευτούν με την κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κόμματα που είχαν ψηφίσει τη συμφωνία που είχε φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισαν ότι αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας είναι μόνος του και ότι η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει.

Κεφαλογιάννη: «Δεν θα υπάρξει ούτε μια ημέρα περίοδος χάριτος…»

Η αντιπολίτευση απαντά στο «άνοιγμα» Τσίπρα: Είσαι μόνος σου, ό,τι έσπειρες, θερίζεις | iefimerida.gr 0

Η Όλγα Κεφαλογιάννη έθεσε τις πρώτες γραμμές της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει το κόμμα της ΝΔ σημειώνοντας πως «η παράταξή μας, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα απροστάτευτη και να υπονομευθεί το μέλλον της».

Μάλιστα πρόσθεσε πως «οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα θα πρέπει να περάσουν από την θεωρία στην πράξη…» « τους οκτώ προηγούμενους μήνες είδαμε ανακόλουθους χειρισμούς που στοίχησαν πολύ ακριβά στον τόπο και οδηγηθήκαμε στο τρίτο Μνημόνιο διακινδυνεύοντας την πορεία της χώρας στην Ευρώπη. Εμείς όμως αποτρέψαμε με την στάση μας αυτό τον κίνδυνο…».

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «τα ψέματα τελειώσαν, δεν θα υπάρξει ούτε μια ημέρα περίοδος χάριτος…» «Το παρελθόν σας και οι μπλόφες σας, βαραίνει το παρόν σας….»

Λοβέρδος: «Ο,τι σπείρατε αυτό θα θερίσετε, μόνοι σας»

Η αντιπολίτευση απαντά στο «άνοιγμα» Τσίπρα: Είσαι μόνος σου, ό,τι έσπειρες, θερίζεις | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του ΠAΣOΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερθείς στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού είπε: «Αποτυγχάνετε ενθουσιωδώς εσείς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» χρησιμοποιώντας παραλλαγή της φράσης του Ελευθερίου Βενιζέλου. Είπε ακόμη «αυτός που υποσχέθηκε πολλά μπορεί να κέρδισε προς το παρόν την εύνοια του λαού, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα τιμωρηθεί σκληρά από τον ίδιο τον λαό». Πρόσθεσε δε με έμφαση: «Ο λαός σας τα έδωσε όλα, ό,τι του ζητήσατε, αλλά θα σας ζητήσει πλήρη ευθύνη και χρόνο δεν έχετε».

«Ο,τι σπείρατε αυτό θα θερίσετε μόνοι σας», κατέληξε δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις και παίρνοντας έτσι σαφείς αποστάσεις από την «πρόσκληση» που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας για «ευρύτερη δυνατή συναίνεση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου».

Λυκούδης: «Θα κυβερνήσετε μόνοι σας και θα κριθείτε»

Η αντιπολίτευση απαντά στο «άνοιγμα» Τσίπρα: Είσαι μόνος σου, ό,τι έσπειρες, θερίζεις | iefimerida.gr 2

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης τόνισε ότι «οι πολίτες έδωσαν στον κ. Τσίπρα ακριβώς αυτό που ζήτησε -να κυβερνήσει μόνος του». Και συμπλήρωσε: «Θα κυβερνήσετε μόνοι σας και θα κριθείτε». Ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν είναι σε θέση να κάνει ούτε έναν τίμιο πολιτικό διάλογο».

Ενωση κεντρώων: «Δεν θα μετέχουμε στις υπαρξιακές αναζητήσεις της κυβέρνησης»

Η αντιπολίτευση απαντά στο «άνοιγμα» Τσίπρα: Είσαι μόνος σου, ό,τι έσπειρες, θερίζεις | iefimerida.gr 3

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης αν και δήλωσε ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται να ασκήσει στείρα αντιπολίτευση», τόνισε ότι «δεν πρόκειται να μετέχουμε στις υπαρξιακές αναζητήσεις της κυβέρνησης» και κάλεσε την κυβέρνηση «να επιδείξει γενναιότητα η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Είπε δε ότι δεν είναι καθόλου καλός οιωνός «η παροχολογία μέσω των ΄΄παράλληλων δράσεων΄΄ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός». «Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας», τόνισε ο νεοεκλεγείς βουλευτής.

Σκληρή κριτική και από ΚΚΕ

Η αντιπολίτευση απαντά στο «άνοιγμα» Τσίπρα: Είσαι μόνος σου, ό,τι έσπειρες, θερίζεις | iefimerida.gr 4

Σκληρή κριτική άσκησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την αντιλαϊκή λαίλαπα των τελευταίων χρόνων, υπογραμμίζοντας ότι για το ΚΚΕ η απάντηση στο βασικό ερώτημα για το ποιος είναι ο στόχος της αντιλαϊκής επίθεσης που συνεχώς διευρύνεται, είναι: η προστασία, η θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Κασιδιάρης: «Κυβέρνηση-οπερέτα»

Για «κυβέρνηση οπερέτα», μίλησε ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση επειδή βάζει στα ολυμπιακά ακίνητα λαθρομετανάστες, όπως τους αποκάλεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ