Για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-one - iefimerida.gr

Για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-one

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεκόπη για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο Noor-one, από το Ντουμπάι, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προχώρησε στη διακοπή, προκειμένου να διερευνήσει αν μπορεί η υπόθεση να εκδικαστεί σε άλλη αίθουσα, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης νωρίτερα είχαν θέσει θέμα χωρητικότητας.

«Αν δεν έχουμε χώρο δεν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε σωστά τα καθήκοντά μας», υποστήριξαν οι συνήγοροι και ζήτησαν τη μεταφορά της δίκης είτε στο Εφετείο της Αθήνας είτε στο Ρουφ.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν ενδείκνυται για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν μπορούν σε αυτή να χωρέσουν περισσότερα από 60 άτομα.

Στη δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης είναι κατηγορούμενα 33 άτομα, εκ των οποίων 24 παραμένουν προφυλακισμένα, και 12 μάρτυρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι 30, ενώ υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός διερμηνέων, καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται πολίτες από τον Ιράν, την Τουρκία και την Ινδία.

Η έδρα του δικαστηρίου σε πρώτη επικοινωνία που είχε με το Εφετείο Αθηνών για την εξεύρεση αίθουσας, επικαλέστηκε πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρθηκε υπάρχουν δύο ακόμα ταυτόχρονες μεγάλες δίκες αυτή της Siemens και του προφυλακισθέντα για θέματα τρομοκρατίας Νίκου Μαζιώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Noor-ONE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ