Συνέβη στο ΑΠΘ: Ξαφνικά μια μαθήτρια στο μάθημα, άρχισε να τραγουδά όπερα! [βίντεο] - iefimerida.gr

Συνέβη στο ΑΠΘ: Ξαφνικά μια μαθήτρια στο μάθημα, άρχισε να τραγουδά όπερα! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο από το πρώτο μάθημα του εξαμήνου σε τμήμα της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, όταν ξαφνικά από τα θρανία... ξεπήδησε μια μέτζο σοπράνο και άρχισε να τραγουδά «Κάρμεν»!

Η ιδέα ανήκει στον καθηγητή Μάρκο Ασσαέλ, ο οποίος και έβαλε στην τάξη τη μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου. Η τραγουδίστρια είχε καθίσει στα θρανία, πέρασε απαρατήρητη εντελώς από τους φοιτητές και σε κάποια στιγμή, εντελώς ξαφνικά, και ενώ το μάθημα είχε αρχίσει, ξεκίνησε να τραγουδάει το γνωστό έργο της όπερας, «Κάρμεν». Ή μάλλον όχι εντελώς ξαφνικά. Σε κάποια στιγμή ακούστηκε να μιλά δυνατά στο τηλέφωνό της, προσποιούμενη ότι συνομιλεί και τσακώνεται με τον σύντροφό της. Ο καθηγητής την κάλεσε να πει στην τάξη τι την απασχολεί και τότε...

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μοναδικές, με τους φοιτητές να ξεπερνούν τον πρώτο αιφνιδιασμό και να απολαμβάνουν την Κασσάνδρα Δημοπούλου, η οποία περπατούσε ανάμεσα στα θρανία, επικοινωνώντας όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο που ερμήνευε. Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, η πόρτα άνοιξε και μπήκε στην τάξη, καθυστερημένα, ένας φοιτητής. Και αν οι υπόλοιποι άρχισαν τα γέλια, ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος και δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται καθόλου!

Όταν ο καθηγητής ρωτήθηκε για την πρωτότυπη ενέργεια στην τάξη του, ανέφερε: «Η μετάδοση της γνώσης είναι ό,τι πιο ιερό και υπέροχο υπάρχει. Πραγματικά δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από τη συμμετοχή σου στη μεταμόρφωση των αποφοίτων Λυκείου σε ολοκληρωμένους επιστήμονες! Το ίδιο το στάδιο της μετάδοσης είναι επομένως πάρα πολύ σημαντικό…

Η 30χρονη εμπειρία μου έχει δείξει ότι πολλές φορές η σκέτη επιστημονική γνώση και επί πολλές ώρες, μπορεί να κάνει το φοιτητή ή τη φοιτήτρια, να κουραστούν. Έτσι οποιαδήποτε εναλλαγή, μεταφορά σε άλλη διάσταση, βοηθάει πάρα πολύ και φέρνει πιο κοντά τον καθηγητή με το φοιτητή. Επιπλέον νομίζω ότι έχουμε καθήκον ως καθηγητές να δείξουμε στο φοιτητή, ότι επιπλέον της συγκεκριμένης γνώσης του Χημικού Μηχανικού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ομορφιά των τεχνών, της μουσικής και της όπερας… Ήμουν πολύ τυχερός που η γνωστή μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου δέχτηκε να συμμετάσχει με αυτόν τον ρόλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρκο Ασσαέλ μετζο σοπράνο ΑΠΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ